3 metode prin care să creezi wallet Ethereum
Dacă ai decis că dorești să minezi sau vrei să vinzi/cumperi Ethereum, vei avea nevoie de un wallet unde vei putea stoca criptomonedele.
Ca să fim mai preciși, practic nu vei stoca Ethereum în wallet-uri deoarece ele servesc doar ca platforme ce te ajută să te conectezi la blockchain. Chiar și așa este recomandabil să îl ții într-un loc mult mai sigur decât unde ai ține un simplu portofel de buzunar.
Îți vom arăta 3 metode prin care poți crea wallet Ethereum într-un timp foarte scurt. Aceste 3 metode vor reflecta cele mai populare 3 moduri pentru realizarea wallet-urilor Ethereum, acestea fiind: hardware wallet, software wallet și exchange wallet.
Să le luăm una câte una:
- Cel mai simplu de realizat – fiind astfel și cel mai nesigur – este exchange wallet, un portofel ethereum creat la un exchange crypto. În primul rând vei avea nevoie de o pagină web de exchange de criptomonede, ca de exemplu MyCryptOption.com, unde îți vei activa contul creat. Ca să îți poți folosi portofelul, trebuie să-ți activezi contul. Contul Ethereum va fi disponibil la secțiunea Contul meu. Ca să trimiți sau primești Ethereum, trebuie să stabilești adresa ETH pe care o vei utiliza la transferuri.
- Hardware wallet sunt cea mai sigură opțiune, dacă este vorba de stocarea criptomonedelor. Prima dată trebuie să cumperi unul, pe urmă să te conectezi la un calculator prin intermediul cablului primit. Urmând instrucțiunile de instalare ale producătorului, trebuie să setezi un cod PIN. Aceste tipuri de portofele dispun de o cheie de restaurare, care este compusă dintr-un grup de cuvinte generate aleatoriu; cu ajutorul căreia vei putea recupera wallet-ul dacă ai uitat sau ți s-a furat codul PIN. Cea mai bună soluție este dacă scrii undeva aceste cuvinte și le stochezi într-un loc sigur. Îndată ce ai instalat aplicația necesară, wallet-ul este pregătit pentru utilizare.
- Wallet-urile software reprezintă o cale de mijloc între siguranță și comoditate. Acestea au același nivel de securitate pentru toate versiunile: desktop, mobil sau online. Primul pas este să descărcăm și să instalăm software-ul wallet care susține criptomoneda Ethereum. După instalarea cu succes, poți personaliza wallet-ul.
Ai ocazia de asemenea să recuperezi un wallet cu ajutorul cheii private sau a frazei de securitate. Dacă utilizăm un wallet online, el va genera un fișier ce poate fi descărcat; pe care merită să-l stocăm pe USB.