Ce este Celsius Network?
Celsius Network este o platformă unde putem să ne depunem criptomonedele și putem solicita împrumuturi în schimbul acestora. Scopul platformei Peer-to-Peer este să satisfacă nevoile tuturor celor care doresc să obțină venituri pasive în urma criptomonedelor deținute, precum și ale persoanelor care vor să solicite împrumuturi.
De fapt, Celsius Network oferă clienților servicii bancare în cazul cărora nu este nevoie de vreo bancă. Echipa Celsius își propune să ofere servicii de calitate în mod cinstit și atragă milioane de persoane spre domeniul blockchain și al criptomonedelor.
Sloganul echipei Celsius – „doing good and doing well” – reflectă concepția acesteia: oricine poate face lucruri bune și o poate face ca lumea. Mai mult, a reconsiderat sistemul financiar, păstrând elementele serviciilor financiare de bază și așezându-le într-un mediu democratic și descentralizat.
Cum funcționează Celsius Network?
Platforma oferă posibilitatea solicitării de împrumut și depunerii de criptomonede. De fapt, sumele solicitate sub formă de împrumut sunt garantate de criptomonedele care au fost depozitate.
Solicitarea împrumutului
Oricine are nevoie poate solicita un împrumut în numerar, acoperit prin criptovalutele pe care le-a depozitat. Acest împrumut îl putem obține cu o dobândă anuală de aproximativ 4,95% și în schimbul depunerii următoarelor criptovalute: BTC, ETH, XRP, BTG și BCH – bineînțeles, cu cea mai mică rată a dobânzii.
Creditul îl poți primi nu doar în dolari, dar și în stablecoin cu acoperire în dolari ca USDT sau USDC. Suma minimă a creditului este de 3000$, ceea ce înseamnă că trebuie să depui ca garanție criptomonede de aceeași valoare.
Depozitul – Venit pasiv de criptomonede
Oamenii și-au dorit dintotdeauna venituri pasive, iar Celsius Network era conștientă de acest lucru. De aceea a creat un wallet sigur și strategia de venituri pasive – pentru monedele depuse – bazată pe acesta.
Strategia Celsius Network se aseamănă cu cea a sistemului bancar actual. În schimb, împărțirea profitului funcționează în sens invers. Băncile păstrează 80% din profitul generat, iar 20% merge către clienți. În cazul Celsius, 80% se întoarce la clienți și doar 20% reprezintă partea sa de venit. În acest fel îi ajută pe cei care dispun de criptomonede și au nevoie de un împrumut, ori doresc să câștige din investițiile de criptomonede. Criptomonedele pe care le depozitezi pe platformă sunt împrumutate unor fonduri speculative (hedge funds) și exchange-uri, ori unor traderi instituționali. 80% din veniturile obținute revin proprietarului depozitului.
De ce i se merită companiei să realoce 80% din profit? Potrivit punctului de vedere al companiei, dacă dorește răspândirea blockchain-ului și a industriei criptovalutelor, precum și a crearea unui nou sistem financiar, trebuie să funcționeze diferit de băncile actuale. Ar putea păstra o parte mult mai mare, dar 20% le este suficient.
Celsius Network este atentă și la taxe – drept dovadă, acestea nu există.
În cazul băncilor constatăm că există diverse taxe și comisioane, care scot și mai mulți bani din buzunarul oamenilor. La Celsius, rata dobânzii se schimbă permanent, fiind recalculată săptămânal pe baza a trei factori: starea pieței, cererea și rata de rambursare a profitului de 80%.
Dacă te caracterizează atitudinea HODL și dorești să obții un mic plus, e foarte probabil că Celsius Network și-a atras atenția. Dorim să subliniem că cele descrise n-au caracter de sfat sau încurajare, ci doar unul informativ. Deciziile tale financiare și legate de criptomonede trebuie să le iei numai pe propria răspundere și riscul personal. În cazul în care nu dispui de informațiile necesrae și suficientă experiență, interesează-te personal de toate aspectele sau solicită sprijinul unor specialiști din domeniu.
Mai multe detalii vei găsi pe pagina web oficială a Celsius Network.
Alții le-au citit și pe acestea! Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!
- Coinbase, prezentare generală și comparare – Sprijină comunitatea crypto și descrie-ți experiențele!
- Binance, păreri și comparare – L-ai încercat deja? Descrie-ți experiențele și ajută-i pe ceilalți!
- Kraken, evaluare și păreri – Împărtășește-ți experiențele și opiniile cu comunitatea crypto!
- Crypto.com, păreri și descriere – L-ai încercat deja? Împărtășește-ți experiențele cu ceilalți!
Articole recomandate:
- Cumpărare Bitcoin cu cardul bancar! Simplu și rapid, pas cu pas
- Cel mai bun portofel Bitcoin in 2021 – Top 6 Wallet-uri Bitcoin in 2021
- Ghid tranzacționare bitcoin și criptovalute pentru începători!
- Cele mai bune 6 wallet-uri bitcoin în 2021!
- 5 oportunități de promițătoare de Yield Farming pentru anul 2021
- Cele mai bune 7 wallet-uri bitcoin (și altcoin) pentru mobil – Android și iOS
- Cele mai bune carduri crypto pe care le poți utiliza
- Cum să-ți păstrezi criptomonedele în siguranță în 2021?