În noua versiune a Microsoft Windows Defender a fost descoperită o eroare de securitate. Această breșă poate facilita prezența unor programe care pun în pericol integritatea wallet-urilor de criptomonede și a altor date sensibile.
Eroarea descoperită de Windows Latest afectează versiunea 4.18.2003 a Windows Defender. Se pare că această versiune nu efectuează o scanare completă, sărind peste unele fișiere specifice sau oprindu-se când le întâlnește. Echipa Windows Latest a reprodus eroarea în propriul laborator.
Problema este prezentă doar la Windows 10 și nu prea apare cu ocazia scanărilor offline. Microsoft n-a avut deocamdată o reacție oficială cu privire la acest neajuns.
Actuala problemă trebuie luată în serios fiindă programele malițioase ce au legătură cu secretizarea se pot răspândi. Mulți investitori crypto stochează criptomonedele în wallet-uri desktop ce pot fi puse în pericol de keyloggers sau alte programe malițioase destinate obținerii datelor private. Există deja și programe rău intenționate care înlocuiesc adresele Bitcoin asociate și pot astfel să direcționeze banii spre wallet-ul hoților.
Chiar și specialiștii pot deveni victimele unor asemenea atacuri. La sfârșitul anului trecut Fundația VeChain a pierdut peste un milion de VET din cauza unor programe malițioase instalate pe calculatorul personal al unui dezvoltator. Mai mult, hackerii au putut fura criptovalute de la mai multe exchange-uri datorită protocoalelor de securitate permisive.
Problema ne arată că avem nevoie de protecție
Luând în considerare că Windows Defender n-a controlat lucrurile foarte bine nici înainte, apariția acestei probleme nu este surpinzătoare. În schimb, ea accentuează importanța gestionării corespunzătoare a criptovalutelor. Din fericire, nu ducem lipsă de wallet-uri sigure pe bază de software. Totuși, comportamentul neglijent – de exemplu stocarea parolelor și cheilor de acces în fișiere nesecretizate – poate duce la cazuri de furt.
Datorită deselor probleme ale Microsoft numeroși investitori crypto decid să-și stocheze instrumentele financiare pe telefoane smart, care în general dispun de sisteme de operare mai sigure. iOS de exemplu n-a suferit încă atacuri și n-au existat cazuri de prezență a unor programe malițioase. În același timp, Android și software-ul desktop al Apple au fost deja lovite de atacuri.
Înregistrează-te pe site și află mai multe despre Tehnologia Blockchain și Criptomonede!
eBook Gratuit – Blockchain și Criptomonede
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE și SHARE!
Știri Cripto zilnice! Știri Bitcoin, Ethereum, Altcoin într-un singur loc! Nu uita să ne urmărești pe Facebook!–> MyCryptOption