SafeMoon este o criptovalută relativ nouă, fiind lansată în martie 2021. În acest articol vă vom explica ce este SafeMoon mai exact și cum îl puteți cumpăra dacă îl găsiți interesant. Trebuie să știți însă de la bun început că achiziția, tranzacționarea și investiția în criptovalute implică riscuri, care se înmulțesc în cazul criptovalutelor noi.
În ultima perioadă SafeMoon s-a bucurat de multă atenție pe platformele de socializare, mai ales pe TikTok. Acesta este oare motivul creșterii însemnate a cursului de schimb sau mai există și alte dedesubturi? Un lucru e sigur: în momentul de față există încă foarte puțin capital în spatele proiectului, ceea ce înseamnă că poate fi deosebit de volatil dacă o cantitate mare de bani intră sau iese brusc – chiar de aceea merită să fiți foarte atenți.
Înainte de a începe, să aruncăm o privire asupra temelor pe care le vom discuta în articol:
- Ce este SafeMoon?
- Cum și de unde cumpăr SafeMoon? – Ghid pas cu pas
1. Ce este SafeMoon? Cum funcționează SafeMoon?
Deocamdată nu avem la dispoziție vreo descriere detaliată nici măcar pe site-ul web oficial, dar potrivit acestuia SafeMoon nu este neapărat o criptovalută, ci mai degrabă un token DeFi. Token-ul DeFi înseamnă un token financiar descentralizat. Sloganul companiei din spatele acestuia este „Safely to the Moon”, adică „În siguranță spre Lună”. În lumea criptovalutelor expresia „To the Moon”, ceea ce înseamnă „Spre/până la Lună”, este destul de răspândită și este utilizată de obicei atunci când se preconizează că o criptovalută va ajunge la un curs de schimb foarte ridicat, atât de mare încât „va merge până la Lună”.
Site-ul susține că îi recompensează pe cei care cumpără și stochează SafeMoon, iar cei care îl vând primesc „penalizări/sancțiuni”. Acest lucru se reflectă într-o taxă de vânzare de 10%. Pagina Facebook oficială îi îndeamnă pe oameni să aibă răbdare și afirmă:
” Nu uitați că este nevoie de timp pentru a ajunge pe Lună și cu cât stocați mai multe token-uri, cu atât puteți colecta mai mult.”
Cei care aleg să păstreze SafeMoon cu fidelitate vor primi jumătate din cei 10% adunați din „sancțiuni”, deci 5% din fiecare vânzare merge către HODL-eri.
Acest model este o strategie multi level marketing, ceea ce înseamnă că în sistem trebuie atrași clienți noi ca să poată fi asigurat un curs ridicat; dar să nu uităm că asta reprezintă o investiție riscantă.
Astfel, într-o singură zi SafeMoon a urcat câteva sute de procente în cele mai volatile clipe ale sale, în ciuda faptului că majoritatea criptomonedelor au scăzut. Să nu uităm însă un aspect pozitiv – SafeMoon este deja disponibil pe mai multe burse de criptomonede.
2. Cum și de unde cumpăr SafeMoon? – Ghid pas cu pas
Fiind o criptovalută destul de nouă, nu putem cumpăra SafeMoon aproape de oriunde. Nu trebuie însă să-ți faci griji, în cele ce urmează îți vom arăta pas cu pas cum și de unde poți cumpăra SafeMoon simplu și rapid. Deocamdată există doar soluții intermediare, nu putem cumpăra SafeMoon direct pentru euro sau lei. Sunt necesari câțiva pași dar nu te neliniști; niciunul dintre aceștia nu necesită cunoștințe de specialitate și procesul nu este unul complicat.
Să vedem cum poți cumpăra SafeMoon în modul cel mai rapid, pas cu pas:
- Înregistrează-te pe bursa Binance (dacă nu ai încă un cont)
- Cumpără monede BNB sau BSC
- Descarcă wallet-ul (portofelul) TrustWallet
- Transferă-ți monedele de pe Binance în TrustWallet
- În TrustWallet, accesează Dapps în partea de jos
- Alege opțiunea PancakeSwap
- Selectează-ți monedele (BNB)
- Caută SafeMoon
- Du-te în colțul din dreapta sus la setări și setează Slippage la 11-12%
- Confirmă tranzacția și ești gata!
- Curs Live SafeMoon
Iar acum să vedem pașii, unul câte unul!
1.Înregistrează-te pe Binance! (Dacă nu ai încă un cont Binance)
Va fi necesar ca să poți cumpăra BNB sau BSC. Deoarece BNB este moneda proprie a Binance, această bursă de criptomonede este locul ideal ca s-o cumperi; iar dacă te înregistrezi prin linkul de mai jos, vei primi acum o reducere de 10% pentru toate achizițiile:
Înregistrare Binance
2.Cumpără BNB!
După ce te-ai înregistrat n-ai altceva de făcut decât să cumperi niște monede BNB, exact atâtea pentru câte dorești să cumperi SafeMoon; desigur, nu uita să calculezi că există și anumite taxe de exchange, de maxim câțiva dolari, în funcție de metoda de plată. Cea mai simplă modalitate este achiziția cu cardul bancar, deoarece în acest caz vei primi BNB imediat – dar va costa puțin mai mult decât alegerea celei de-a doua opțiuni, care constă în transferul euro către Binance prin bancă și cumpărarea ulterioară a monedei.
Un ghid pas cu pas pentru cumpărare cu cardul bancar găsești aici: Cumpărare Bitcoin cu cardul bancar! Simplu și rapid, pas cu pas
Binance va rămâne și pe viitor o alegere potrivită și eficientă pentru cumpărarea, vânzarea și tranzacționarea bitcoin sau a altor criptovalute.
3.Descărcare și instalare TrustWallet (dacă nu ai încă)
Acum urmează descărcarea aplicației mobile TrustWallet. Este cea mai potrivită modalitate de cumpărare a SafeMoon, de vreme ce prin intermediul TrustWallet te poți conecta ușor la PancakeSwap. După descărcare trebuie să ne creăm contul TrustWallet și să notăm cu atenție cuvintele seed care ne vor asigura accesul la wallet pe viitor. În cazul în care TrustWallet va solicita informații suplimentare, pracurge instrucțiunile și după ce ai terminat ești pregătit pentru următorul pas.
4.Trimite-ți monedele BNB în TrustWallet
Intră în contul tău TrustWallet, alege moneda BNB și du-te la butonul Receive. Aici va apărea adresa ta BNB, de care vei avea nevoie pe interfața Binance.
Iată pașii:
Binance–>Wallet–>Withdraw–>Alegi moneda BNB–>Introduci adresa ta BNB, copiată din TrustWallet, precum și cantitatea pe care dorești s-o trimiți–>Submit.
Dacă totul a mers bine (și de ce n-ar merge!), atunci în câteva minute în TrustWallet-ul tău va apărea cantitatea de BNB trimisă.
5.TrustWallet – Fila Dapps
Nu este ceva complicat. Dacă TrustWallet este deschis, navighează la fila Dapps din partea de jos.
6.Selectarea Pancake
Dapp-urile au și apărut în listă. Dacă PancakeSwap nu apare din prima, începe să-l tastezi și dacă l-ai găsit apasă pe el.
7.PancakeSwap – Alegerea monedelor
Ne apropiem din ce în ce mai mult de etapa cumpărării, sau mai bine zis a conversiei (swap). În primul câmp alege moneda pe care vrei s-o schimbi/convertești (swap), în cazul nostru BNB.
8.Selectarea SafeMoon
După ce-am ales BNB în primul câmp, dedesubt, în al doilea câmp, selectăm SafeMoon. Poți derula în jos până la litera S sau chiar să-l tastezi, iar după ce apare fă clic pe el.
Tot ce mai avem de făcut aici este introducerea cantității pe care dorim s-o convertim. Dacă dorești să schimbi tot, introdu întreaga cantitate sau apasă pe opțiunea all/max.
9.Stabilește-ți mai mult spațiu de manevră
Înainte de-a efectua schimbul fă clic pe fila Settings și modifică valoarea Slippage la 11-12. Asta înseamnă că aceasta este valoarea fluctuației taxelor de tranzacție pe care o vei permite.
Dacă ai terminat, ieși de aici și confirmă tranzacția!
10.Finalizarea tranzacției și HODL
Dacă ai parcurs toți pașii, apasă pe butonul Swap și ai terminat! Felicitări! Ai obținut cu succes primul tău stoc de SafeMoon. Acum nu ai altceva de făcut decât să-l stochezi, iar dacă te bazezi pe creșterea cursului de schimb poți să-l vinzi după preferințe!
Dacă dorești să cumperi alte cantități de SafeMoon, repetă procesul – singura diferență este că nu trebuie să te înregistrezi pe Binance și nu este necesară descărcarea TrustWallet.
11. Curs Live SafeMoon
Dacă dorești să afli cursul Live SafeMoon, îl poti găsi oricând pe graficul nostru Live SafeMoon.
Atențiune: Tranzacționarea și investițiile de criptovalute implică riscuri mari! E indicat să le începi numai după ce te-ai interesat temeinic și doar pe propria răspundere. În unele cazuri, poate merită să ceri sfatul unui specialist. Acest articol are doar caracter informativ și nu constituie vreo formă de consultanță în materie de investiții – drept urmare, site-ul și operatorii săi nu-și asumă nicio răspundere pentru eventualele pierderi sau pagube ale cititorilor.
Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:
- Cumpărare Bitcoin cu cardul bancar! Simplu și rapid, pas cu pas
- Cel mai bun portofel Bitcoin in 2021 – Top 6 Wallet-uri Bitcoin in 2021
- Ghid tranzacționare bitcoin și criptovalute pentru începători!
- Cele mai bune 6 wallet-uri bitcoin în 2021!
- 5 oportunități de promițătoare de Yield Farming pentru anul 2021
- Cele mai bune 7 wallet-uri bitcoin (și altcoin) pentru mobil – Android și iOS
- Cele mai bune carduri crypto pe care le poți utiliza
- Cum să-ți păstrezi criptomonedele în siguranță în 2021?
Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!
- Coinbase, prezentare generală și comparare – Sprijină comunitatea crypto și descrie-ți experiențele!
- Binance, păreri și comparare – L-ai încercat deja? Descrie-ți experiențele și ajută-i pe ceilalți!
- Kraken, evaluare și păreri – Împărtășește-ți experiențele și opiniile cu comunitatea crypto!
- Crypto.com, păreri și descriere – L-ai încercat deja? Împărtășește-ți experiențele cu ceilalți!