Blockchain Wallet poate fi descris ca unul dintre cele mai utilizate portofele de criptomonede, dar să vedem dacă este într-adevăr chiar atât de bun! Cum putem stoca bitcoin și ether prin intermediul acestuia? În descrierea de mai jos vom arunca o privire detaliată asupra tuturor aspectelor – vom vedea care sunt părerile legate de Blockchain Wallet, ce criptovalute acceptă, avantajele și dezavantajele Blockchain Wallet și cum putem primi și trimite monede prin interfața sa.
Articole asociate:
- Cele mai bune 6 portofele Bitcoin în 2024
- Cele mai bune 8 portofele (wallet-uri) bitcoin pentru desktop
- Cele mai bune 7 wallet-uri bitcoin (și altcoin) pentru mobil
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Prezentarea Blockchain Wallet
Cu cele 15 milioane de portofele (wallet-uri) înregistrate, putem afirma că se numără printre furnizorii populari. Este ușor de utilizat, sigur și promite flexibilitate, deci poate fi considerată o soluție excelentă de stocare online a criptomonedelor.
Blockchain Wallet este produsul Blockchain, compania dezvoltatoare cu sediul inițial în Luxemburg. Având atât o versiune web, cât și mobilă, reprezintă o soluție facilă pentru efectuarea tranzacțiilor bitcoin și ether printr-o interfață dedicată, ușor de utilizat.
Printre funcțiile sale principale regăsim de exemplu centrul de securitate încorporat, care ne ghidează pas cu pas printre soluțiile de securitate, ne ajută să ne protejăm monedele și să eliminăm majoritatea riscurilor. A încheiat parteneriate cu mai multe exchange-uri de încredere, astfel încât putem cumpăra sau vinde criptomonede direct din portofel. Cu ocazia diferitelor tranzacții avem posibilitatea stabilirii de taxe individuale, în funcție de viteza preferată. Funcționează atât pe sisteme Android, cât și iOS, pe lângă interfața web.
Cât costă Blockchain Wallet?
Utilizarea Blockchain Wallet este complet gratuită. Desigur, în cazul tranzacțiilor înregistrate pe blockchain, a depunerilor și retragerilor, trebuie plătite taxele de rețea. Wallet-ul îți calculează cât costă tranzacția la viteza preferată, în funcție de gradul respectiv de încărcare a rețelei. În meniul Customize Fee o poți modifica manual, dacă suma propusă nu-ți convine din vreun motiv.
Ce criptovalute acceptă Blockchain Wallet?
În momentul de față, Blockchain Wallet acceptă doar câteva criptovalute:
Alături de cele enumerate acceptă și alte câteva criptomonede, dar ele nu pot fi trimise sau primite, ci numai cumpărate sau tranzacționate; acestea sunt disponibile numai în secțiunea Trading (Tranzacționare).
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Cum pot trimite criptovalute în Blockchain Wallet-ul meu?
- În primul rând, trebuie să-ți creezi un cont. Vizitează pagina blockchain.com și înregistrează-te.
- După ce ai reușit, poți crea un wallet nou prin butonul Request. Odată ce l-ai creat, poți alege să-ți afișeze soldul bitcoin sau ether; cu această ocazie îți va arăta adresa de wallet, un șir lung de caractere compus din cifre și litere. Aceasta o poți partaja cu alții și pe ea poți primi transferuri. Dacă dorești, îți poți partaja adresa și sub formă de cod QR.
- E important să verifici ca la trimiterea bitcoin să-ți folosești adresa BTC, iar în cazul ether pe cea Ethereum. Dacă trimiți criptomonede pe o adresă greșită, ele se vor pierde pentru totdeauna.
- Dacă nu ai încă criptomonede, e indicat să le cumperi mai întâi de la un exchange, pe platforma Binance sau Coinbase de exemplu, iar pe urmă le poți stoca în Blockchain Wallet.
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Cum transfer criptovalute din Blockchain Wallet?
Este foarte simplu – după ce apeși pe butonul Send, alege ce anume dorești să trimiți.
- Introdu adresa de wallet pe care vrei să trimiți sau scanează cu telefonul codul QR al destinatarului.
- Stabilește suma pe care dorești s-o trimiți. Blockchain Wallet îți oferă posibilitatea să introduci suma dorită atât în criptomonede, cât și în bani fiat, afișându-le pe ambele. Așadar, dacă trimiți 20 de dolari de exemplu, pur și simplu introdu valoarea de 20 de dolari, iar portofelul îți calculează exact cantitatea corespunzătoare de bitcoin.
- Poți adăuga și o notificare cu ocazia trimiterii, dar acest lucru nu este obligatoriu ci reprezintă doar o opțiune. Dacă este important ca transferul să se desfășoare repede, alege opțiunea Priority. Însă în acest caz este aproape sigur că taxele de tranzacție vor fi mai ridicate. Dacă nu te grăbești sau transferul nu este chiar atât de important, în meniul Customize Fee poți introduce manual taxa pe care ești dispus s-o plătești; dar în funcție de cât de solicitată este rețeaua, executarea tranzacției poate dura destul de mult.
- După ce-ai introdus toate datele necesare, prin apăsarea butonului Continue trebuie să verifici încă o dată detaliile și pe urmă poți începe tranzacția.
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Cât de sigur este Blockchain Wallet?
Atunci când a fost creat acest portofel a fost luată în considerare nu doar utilitatea, ci și securitatea. În cadrul setărilor implicite găsim o serie de caracteristici de securitate, pe care le putem extinde în meniul Centru de Securitate. Aici putem alege între diferite niveluri de securitate, care ne oferă funcții variate.
Primul nivel: aici avem nevoie de o adresă e-mail confirmată. În cazul transferurilor sistemul ne trimite pe această adresă o notificare ce conține codul de confirmare/verificare. Celelalte niveluri de securitate sunt opționale, dar primul este necesar ca wallet-ul să poată fi utilizat – fără acesta, nu putem finaliza înregistrarea.
La acest nivel obținem și seed-ul (Passphrase), cu ajutorul căruia ne putem restaura portofelul în caz că l-am șterge sau am pierde parola. Merită să păstrăm seed-ul într-un loc sigur, fiindcă parolele nu sunt cunoscute nici măcar de compania dezvoltatoare; iar dacă ele se pierd, numai cu ajutorul seed ne mai putem accesa bunurile.
În cazul parolei ne stă la dispoziție un așa-numit memento de parolă, prin intermediul căruia ne putem aduce aminte mai ușor de parola folosită.
Al doilea nivel: aici este deja necesară autentificarea cu doi factori. Asta presupune un cod trimis prin sms, regenerat de sistem cu ocazia fiecărei autentificări. Dacă ne conectăm numărul de telefon la cont, vom fi informați imediat cu privire la orice încercare de introducere a parolei.
Al treilea nivel: blocarea conexiunii de pe rețeaua Tor. Prin utilizarea acestuia, sistemul va împiedica accesul de pe adresele IP ale nodurilor Tor cunoscute. Tor este utilizat de foarte mulți oameni cinstiți care pun accent pe sfera privată și confidențialitate, dar de multe ori hackerii își ascund urmele tot cu ajutorul acestuia.
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Păreri Blockchain Wallet
Părerile de pe internet legate de Blockchain Wallet sunt împărțite. Pe internet găsim o mulțime de păreri despre acest wallet, majoritatea pozitive, dar trebuie să menționăm c-am întâlnit și feedback-uri negative.
Printre opiniile negative am citit multe reclamații care au putut proveni din faptul că utilizatorul n-a cunoscut suficient de bine utilizarea Blockchain Wallet sau că se plânge de pierderi cauzate de propria greșeală, dar există și unele care meționează încetineala serviciului pentru clienți.
Cea mai potrivită soluție este să citești tu însuți părerile despre Blockchain Wallet aflate pe internet sau eventual să încerci portofelul pe propriul risc cu o cantitate mică de criptovalute, testând funcțiile și securitatea oferită.
Nu ai încă un cont Binance? Deschide acum un cont prin linkul de mai jos și beneficiezi de o reducere de 10% la toate taxele de cumpărare și tranzacționare, pentru totdeauna!
Vreau Reducerea de 10%
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Avantajele și dezavantajele Blockchain Wallet?
Blockchain oferă un portofel web, ceea ce înseamnă că nu trebuie să descărcăm sau să instalăm nimic. Vizitând adresa blockchain.com, pur și simplu trebuie să ne înregistrăm un cont. Dacă însă îl folosim pe dispozitiv mobil, trebuie să descărcăm și să instalăm aplicația. App-ul este compatibil atât cu sistem Android, cât și iOS.
Avantaje
- O gamă deosebit de largă de măsuri de securitate, inclusiv autentificarea cu doi factori de exemplu
- Interfață de utilizator ușor de utilizat, design intuitiv
- Sistemul generează automat o adresă nouă pentru fiecare transfer
- Compania dezvoltatoare operează în Luxemburg, o țară care respectă în mod tradițional sfera privată
- Portofelul web poate fi conectat cu dispozitivul nostru mobil prin intermediul unui cod QR
- Putem cumpăra sau vinde criptomonede direct din portofel
Dezavantaje
- Portofel online, care în general este mai puțin sigur
- Identificarea necesară pentru a ne accesa wallet-ul poate fi uneori greoaie
- Compatibil numai cu bitcoin și ether
Blockchain Wallet Păreri și Prezentare: Întrebări Frecvente Blockchain Wallet (FAQ)
ID-ul portofelului meu este identic cu adresa mea bitcoin?
Nu, Blockchain Wallet generează ID-ul (identificatorul) wallet-ului pentru conectare, la fel cum funcționează numele de utilizator pe site-urile de socializare de pildă. Identificatorul portofelului nu-l poți folosi pentru a trimite și primi, nu-l împărtăși cu nimeni!
Pot primi bitcoin și pe adresele vechi?
Da. Wallet-ul generează o nouă adresă pentru fiecare tranzacție din motive de securitate, dar și cele vechi sunt funcționale. În meniul Settings găsim toate adresele generate.
Pot anula tranzacțiile?
Nu. După ce o tranzacție a fost confirmată, aceasta nu mai poate fi revocată sau modificată. De aceea, este important să verificăm întotdeauna cu atenție adresele atunci când efectuăm transferuri de criptomonede. Totodată, trebuie să trimitem criptomonedele adecvate pe tipul potrivit de adresă. În cazul unei adrese greșite, criptomoneda respectivă se va pierde pentru totdeauna.
Sursa: finder.com
Alătură-te Grupului nostru Facebook!
Construim cea mai mare comunitate de criptomonede românească: Crypto România | Bitcoin și Criptomonede | DeFi și NFT România
Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:
- BITCOIN ȘI CRIPTOVALUTE PENTRU ÎNCEPĂTORI | eBook decărcabil gratuit
- Cele mai bune 6 exchange-uri de criptomonede (Crypto Exchange)
- Cumpărare Bitcoin cu cardul bancar! Simplu și rapid, pas cu pas
- Ghid tranzacționare bitcoin și criptovalute pentru începători!
- Crearea unui portofoliu de criptomonede | Cum trebuie să creezi un portofoliu de criptomonede bine structurat
- Copy Trading – Cele mai bune platforme de Copy Trading în 2024
- Utilizare MetaMask pentru Începători | Instalare și Configurare | Ghid pas cu Pas
- Utilizarea Pancakeswap pentru Începători | Ghid Pas cu Pas
- Cele mai bune 10 wallet-uri hardware pentru stocarea bitcoin și altcoins
- Top 6 Cel Mai Bun Portofel Bitcoin (wallet) în 2024
- Cele mai bune 7 wallet-uri bitcoin (și altcoin) pentru mobil – Android și iOS
Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!
- Coinbase, prezentare generală și comparare – Sprijină comunitatea crypto și descrie-ți experiențele!
- Binance, păreri și comparare – L-ai încercat deja? Descrie-ți experiențele și ajută-i pe ceilalți!
- Kraken, evaluare și păreri – Împărtășește-ți experiențele și opiniile cu comunitatea crypto!
- Crypto.com, păreri și descriere – L-ai încercat deja? Împărtășește-ți experiențele cu ceilalți!
- CEX.io păreri, evaluare și comparare – Împărtășește-ți experiențele sau vezi ce spun alții!
- OKEx evaluare și păreri – Citește păreri legate de OKEx sau descrie-ți propria experiență!