Ce este DeFi?
DeFi se referă la finanțarea descentralizată, care acoperă conceptul general de eliminare a intermediarilor financiari și conferă valoare în utilizarea tehnologiei blockchain.
DeFi este acronimul pentru „decentralized finance” (finanțare descentralizată), un termen general pentru varietatea de produse și servicii care simplifică industria financiară prin eliminarea tuturor intermediarilor. Blockchain-ul permite ca toate tranzacțiile să fie păstrate într-o copie a registrului distribuit, garantând că nu există o entitate unică de control al informațiilor.
Poate că motivul de bază al creșterii rapide a conceptului DeFi este utilizarea acestuia pentru tranzacții financiare din ce în ce mai complexe. Unele dintre cele mai cunoscute forme de utilizare includ stablecoins, platforme deschise de creditare, yield farming, staking și exchange-uri descentralizate. Pentru utilizatori, aceste aplicații aduc dobânzi mai mari decât cele oferite de băncile tradiționale și există mai puține cerințe pentru contractarea unui împrumut.
Cum putem intra în lumea DeFi?
Accesarea produselor și serviciilor financiare descentralizate se face prin intermediul unui portofel (wallet) DeFi.
Deși până de curând aceste portofele erau greu de utilizat și lente în funcționare, acum devin din ce în ce mai simple și mai intuitive pentru noii utilizatori. Ca bază a DeFi, portofelele permit utilizatorilor să acceseze noi produse financiare și să pătrundă prin intermediul criptomonedelor în lumea Web 3.0 – toate acestea le oferă libertate, transparență și asigurarea activelor/instrumentelor acestora.
Nu ai încă un cont Binance? Deschide acum un cont prin linkul de mai jos și beneficiezi de o reducere de 10% la toate taxele de cumpărare și tranzacționare, pentru totdeauna!
Vreau Reducerea de 10%
Ce este un portofel DeFi?
Un portofel DeFi este o soluție care oferă utilizatorilor proprietatea completă asupra instrumentelor lor, considerată ca una dintre cele mai sigure metode de stocare disponibile în prezent.
Ca metodă de acces, un portofel DeFi oferă utilizatorilor o soluție care plasează întregul control în mâinile celui care îl deține. Acest lucru contrastează foarte mult cu o bancă tradițională, care păstrează controlul asupra tuturor activelor utilizatorului din depozitele acestuia și solicită verificarea clientului prin diverse informații conexe.
Portofelele DeFi elimină necesitatea unei terțe părți, un concept care revoluționează și mai mult industria financiară. În ceea ce privește portofelele DeFi în general, majoritatea funcționează ca portofele Web 3.0 compatibile cu blockchain-ul Ethereum (ETH) (deși acest lucru poate varia).
Alte asemănări între aceste portofele includ compatibilitatea lor cu aplicațiile DeFi și accesarea lor pe bază de chei, fapt care impune utilizatorilor să își asume responsabilitatea pentru păstrarea în siguranță a cheii lor private. Portofelele DeFi sunt deținute numai de useri, permițând doar accesul acestora la fonduri.
Din aceste motive, portofelele DeFi sunt printre cele mai sigure soluții de pe piață. Cu toate acestea, securitatea lor revine utilizatorului – care nu își va mai putea accesa și gestiona activele dacă își pierde informațiile de conectare.
Ce ar trebui să ia în considerare utilizatorii la alegerea unui portofel DeFi?
Alegerea portofelului DeFi potrivit se rezumă la selectarea unei soluții care acceptă activele și produsele utilizatorului, oferind în același timp un anumit grad de securitate, simplitate, îndrumare și accesibilitate.
Numărul de portofele DeFi continuă să crească, ceea ce face din ce în ce mai dificil pentru utilizatori să determine care este cel mai potrivit pentru ei. Prin urmare, devine crucial ca utilizatorii să analizeze cu atenție opțiunile înainte de a face o alegere. Printre cei mai importanți factori se numără activele pe care portofelul le suportă, deoarece un anumit portofel poate gestiona numai anumite active și servicii pe care un utilizator dorește să le dețină.
Următorul considerent îl constituie factorii de securizare ai produsului. Au fost luate toate măsurile necesare de către furnizor pentru a oferi siguranță utilizatorilor? În plus, se vor examina tipurile de produse la care utilizatorii ar dori să aibă acces; după cum spuneam, unele portofele oferă soluții de staking sau yield farming, altele nu.
După analizarea acestor aspecte se va avea în vedere ușurința de utilizare. După cum merg lucrurile în prezent pe piața DeFi, nu există încă suficiente informații din domeniu pentru utilizatori despre cum se poate începe ori elemente mai complicate precum utilizarea tokenurilor LP cu mai multe active (multi-asset), gestionarea tranzacțiilor pe un exchange descentralizat (DEX) sau utilizarea noilor soluții tehnice.
Din aceste motive, utilizatori noi se vor îndrepta spre simplitate, urmărind dacă furnizorul portofelului oferă soluții rapide și ieftine în utilizarea acestuia. În cele din urmă, întrebarea se rezumă la comoditate și la ușurința cu care utilizatorii pot accesa instrumentele necesare pentru a avea succes financiar.
Ce portofele sunt de luat în considerare?
Portofelul SafePal este conceput în așa fel încât aduce simplitate, printr-o interfață multifuncțională ce permite cross-chain swapping pentru sprijinirea staking-ului, alături de alte oportunități de câștig.
SafePal Wallet oferă utilizatorilor o soluție care funcționează ca o platformă de gestionare a instrumentelor crypto, complet descentralizată complet și care nu se mai află in custodia producătorului. Această soluție cuprinde un portofel software și hardware pentru utilizatori, simplu și convenabil, vizându-i pe aceia care încă sunt reticenți să participe la DeFi.
Portofelul SafePal este proiectat cu o interfață simplificată care ghidează utilizatorii către o serie de pool-uri DeFi, fără a fi nevoiți să aleagă dintr-o multitudine de aplicații descentralizate (DApps) înainte de a miza pe anumite criptomonede (staking). Pe lângă staking, platforma permite vânzarea automată a câștigurilor și readăugarea acestora în SafePal Earn, care le va oferi utilizatorilor o oportunitate suplimentară de a economisi bani și de a câștiga venituri pasive din toate criptomonedele deținute.
Cu portofelul SafePal, utilizatorii nu vor mai apela la exchange-uri centralizate și nu vor mai trece prin procesul standard de înregistrare a contului. În schimb, utilizatorii pot profita de caracteristica SafePal Cross-chain Swap pentru a se asigura că activele necesare pot fi schimbate cu ușurință pentru staking. În plus, portofelul SafePal are încorporat generatorul LP care va crea token-urile necesare pentru staking pool-uri.
Printre realizările de anul trecut sunt de remarcat lansarea unui token pe Binance Launchpad, precum și că SafePal s-a impus ca principalul portofel hardware cu tokenizare, cu peste 2 milioane de utilizatori activi lunar.
Cumpără-ți un Portofel Safepal direct de la producător
Comanda Safepal Acum
Sursa: cointelegraph.com
Alătură-te Grupului nostru Facebook!
Construim cea mai mare comunitate de criptomonede românească: Crypto România | Bitcoin și Criptomonede | DeFi și NFT România
Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:
- BITCOIN ȘI CRIPTOVALUTE PENTRU ÎNCEPĂTORI | eBook decărcabil gratuit
- Cele mai bune 6 exchange-uri de criptomonede (Crypto Exchange)
- Cumpărare Bitcoin cu cardul bancar! Simplu și rapid, pas cu pas
- Ghid tranzacționare bitcoin și criptovalute pentru începători!
- Crearea unui portofoliu de criptomonede | Cum trebuie să creezi un portofoliu de criptomonede bine structurat
- Copy Trading – Cele mai bune platforme de Copy Trading în 2024
- Utilizare MetaMask pentru Începători | Instalare și Configurare | Ghid pas cu Pas
- Utilizarea Pancakeswap pentru Începători | Ghid Pas cu Pas
- Cele mai bune 10 wallet-uri hardware pentru stocarea bitcoin și altcoins
- Top 6 Cel Mai Bun Portofel Bitcoin (wallet) în 2024
- Cele mai bune 7 wallet-uri bitcoin (și altcoin) pentru mobil – Android și iOS
Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!
- Coinbase, prezentare generală și comparare – Sprijină comunitatea crypto și descrie-ți experiențele!
- Binance, păreri și comparare – L-ai încercat deja? Descrie-ți experiențele și ajută-i pe ceilalți!
- Kraken, evaluare și păreri – Împărtășește-ți experiențele și opiniile cu comunitatea crypto!
- Crypto.com, păreri și descriere – L-ai încercat deja? Împărtășește-ți experiențele cu ceilalți!
- CEX.io păreri, evaluare și comparare – Împărtășește-ți experiențele sau vezi ce spun alții!
- OKEx evaluare și păreri – Citește păreri legate de OKEx sau descrie-ți propria experiență!