Exchange-ul de criptomonede Maiar a intrat în stare offline din cauza descoperirii unei erori (bug) critice, în timp ce echipa a efectuat „reparații de urgență” și actualizări în rețea.
Exchange-ul de criptomonede descentralizat (DEX – decentralized exchange) Maiar, care operează pe blockchain-ul Elrond, a intrat în stare offline după ce un atacator a furat Elrond eGold (EGLD) în valoare de 113 milioane de dolari.
Luni, cu puțin înainte de ora 12:00 a.m UTC, Beniamin Mincu – cofondator și CEO al Elrond – a anunțat printr-o postare pe Twitter că, împreună cu echipa sa, „investighează o serie de activități suspecte” de pe interfața exchange-ului de criptomonede Maiar.
Investigating a set of suspicious activities on the Maiar DEX.
We are here, all hands on deck.
Will update as soon as analysis is clear.
— Beniamin Mincu 🔥🌓 (@beniaminmincu) June 5, 2022
La scurt timp după aceea, dex-ul s-a aflat offline, iar Mincu a afirmat că problema a fost identificată și se efectuează „o reparație de urgență”.
Almost 7am here.
Team still focused on deck.
Identified the potential issue, and working on an emergency fix.
Will update again once fix is deployed.
P.S. Remarkable support from the Elrond community 🙌 https://t.co/98PpvlssGS
— Beniamin Mincu 🔥🌓 (@beniaminmincu) June 6, 2022
Într-o conversație de pe Twitter postată cu aproape 24 de ore mai târziu (luni, 23:00 UTC), Mincu a dezvăluit c-a fost identificată o potențială eroare critică (un bug). Aceasta
„a creat o zonă de vulnerabilitate care trebuia abordată și atenuată imediat.”
1/ The recovery plan is complete.
Here’s the current status on the Maiar DEX, and important next steps.
Challenges may inevitably come.
When they do, we focus all our energy to rise up, and push forward.
— Beniamin Mincu 🔥🌓 (@beniaminmincu) June 6, 2022
Într-o altă conversație de pe Twitter, un analist on-chain cunoscut sub pseudonimul Foudre a explicat și a identificat activitățile suspecte. El a dezvăluit că potențialul atacator a folosit un contract smart care i-a permis să fure de pe exchange peste 1,65 milioane de EGLD.
$EGLD CRASH ON $MAIAR EXCHANGE [THREAD]
Tonight, something that i will call an attack was done on Maiar Exchange (imho). EGLD Price go to hell at 5$ then Maiar Dex was stopped
How is it possible ? a thread ⬇️
RT, Like and comments really apreciated, thanks a lot ♥️ pic.twitter.com/6coqYaV8IQ
— foudres.eth (@Foudres_) June 6, 2022
În mod misterios, au fost transferate 800 de mii, 400 de mii și 450 de mii de EGLD în trei portofele, ceea ce înseamnă un total de 113 milioane de dolari la prețul actual.
Ai 10% reducere la toate taxele pentru totdeauna, dacă îți deschizi un cont nou la cel mai popular exchange de criptomonede, Binance!
Deschide-ți cont acum
Atacatorii au reușit să vândă în jur de 800 de mii de EGLD în valoare de aproximativ 54 milioane de dolari. Drept urmare, prețul EGLD a scăzut de la 76 la 5 dolari pe exchange-ul Maiar. Restul criptomonedelor furate sunt stocate în diferite portofele (wallet-uri) – în USD Coin (USDC) sau Ether (ETH) – ori au fost vândute pe diferite exchange-uri.
Totodată, prețul EGLD a scăzut cu 9,5%, de la 74 de dolari la 65,5$. De atunci și-a revenit oarecum și valorează 67.62$ la momentul redactării articolului.
Mincu a precizat c-a fost realizată o actualizare în vederea remedierii acestei erori și va fi oferită o explicație tehnică după testarea eficacității soluțiilor.
El susține că fondurile stocate pe exchange sunt în siguranță și vor fi disponibile după repornire (programată pentru marți), adăugând că majoritatea criptomonedelor furate acum fie vor fi recuperate integral, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.
După cum a raportat și Cointelegraph, în primul trimestru al anului 2022 au fost furate criptomonede în valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari de pe platforme financiare descentralizate, iar 90% dintre acestea au fost sustrase din protocoale financiare descentralizate – cum ar fi de exemplu platformele de exchange descentralizate.
sursa: cointelegraph.com
Ești pasionat de crypto? Alatură-te echipei noastre și lucrează de acasă | Te răsplătim cu criptomonede
Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:
- Cele mai bune 6 exchange-uri de criptomonede (Crypto Exchange) în 2022
- Crearea unui portofoliu de criptomonede | Cum trebuie să creezi un portofoliu de criptomonede bine structurat
- Cele mai bune 6 portofele (wallet-uri) bitcoin în 2022
- Cele mai bune 10 wallet-uri hardware pentru stocarea bitcoin și altcoins
- Cumpărare Bitcoin pentru Începători | Iată cum poți cumpăra Bitcoin | Ghid Pas cu Pas
- Tranzacționare Bitcoin și Criptovalute pentru începători | Cumpărare și Vânzare Bitcoin | Ghid pas cu pas
Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!
- Binance, păreri și prezentare
- TOKERO, păreri și prezentare
- Tradesilvania, păreri și prezentare
- Coinbase, prezentare generală și comparare
- Kraken, păreri și prezentare
- Crypto.com, păreri și prezentare
- CEX.io, păreri și prezentare
- OKEx, păreri și prezentare
Alătură-te Grupului nostru Facebook!
Construim cea mai mare comunitate de criptomonede românească: Crypto România | Bitcoin și Criptomonede | DeFi și NFT România