Trei metode prin care să creezi wallet Bitcoin

trei metode három módszer, hogy bitcoin wallet-et hozz lére mycryptoption
Sursă imagine: themerkle.com

Trei metode prin care să creezi wallet Bitcoin

Ca să poți cumpăra sau să vinde Bitcoin, ai nevoie de un wallet (ce poate fi obținut prin trei metode simple). Se aseamănă puțin cu un cont bancar, este locul unde primești, stochezi și de unde trimiți Bitcoin. Wallet-ul are nevoie de un cod de siguranță ca să-ți poți utiliza Bitcoinii și ca să poți procesa tranzacțiile. E posibil că ți-ai pus deja întrebarea, cum poate fi creat un wallet pentru stocarea Bitcoin?

Iată trei metode (modalități) prin care poți dispune de wallet Bitcoin:

  1. Software Wallet – este un program care stochează atât cheia publică, cât și pe cea privată, intrând în interacțiune și cu blockchain-ul. Permite utilizatorilor să trimită sau să primească valute digitale, dar poate fi util și pentru monitorizare. Alege care ți se potrivește și descarcă-l. Instalează-l cu grijă, conform instrucțiunilor – fiecare wallet este unic și diferă de celălalt, deci acordă-i atenția cuvenită.
  2. Wallet web – acesta stochează cheia ta privată și publică pe un server online, supravegheat de o echipă de administratori. Câteva astfel de portofele au versiuni desktop și mobile. Acest tip de wallet poate fi accesat de oriunde cu ajutorul unei conexiuni la internet, fiind astfel destul de popular. Mulți nu îl consideră destul de sigur, deoarece din moment ce pagina web răspunde de securitatea cheii tale, predai controlul asupra cantității de Bitcoin pe care o deții.
  3. Hardware wallet – sunt dispozitive care stochează electronic cheia ta privată. Acestea funcționează strict sub supravegherea ta și nu trebuie implicată a treia parte pentru stocarea datelor. Sunt considerate cele mai sigure opțiuni, dar trebuie cumpărate. Setarea lor este  simplă, trebuie doar urmărite instrucțiunile oferite de către producător.

Dacă preferi o metodă care nu este electronică, gândește-te să creezi un paper wallet.

Mai multe articole