India poate renunța la restricția Bitcoin

India restricție bitcoin știri crypto India-bitcoin-ethereum-crypto-hírek-mycryptoption

O circulară emisă de către Banca de Rezervă din India (RBI) în aprilie anul trecut a interzis băncilor locale să tranzacționeze bitcoin si alte criptomonede.

În cursul lunii trecute, Curtea Supremă din India a acordat guvernului un termen de patru săptămâni să creeze un sistem de reglementare pentru criptomonede; care să asigure, pe teritoriul țării, cadrul legal pentru piața crypto. În funcție de rezultatul audierii din 29 martie, se va decide viitorul bitcoin și al pieței de criptomonede în India.

Utilizarea criptovalutelor, cum ar fi bitcoin și ethereum, nu este interzisă în țară. Doar băncile locale care cooperează cu cea centrală (în esență, majoritatea) nu pot opera cu exchange-uri de criptomonede.

„Dacă vor fi închise conturile bancare Zebpay, depozitele și retragerile de rupii vor deveni imposibile … [Cu toate acestea] depozitele cripto și retragerile de numerar vor continua ca de obicei. În legătură cu închiderea conturilor, circulara RBI se referă doar la bănci și alte organizații reglementate. Acest lucru nu afectează BTC și celelalte criptomonede „, a spus agenția locală a Zebpay.

În timp ce banca centrală a impus o interdicție generală privind tranzacționarea criptomonedelor și mulți oficiali guvernamentali au fost de acord cu această măsură, în ultimele luni poziția lor față de acest subiect s-a schimbat. Un membru al comitetului care nu dorea să-și dezvăluie identitatea, spunea în New Indian Express: „Am avut două întâlniri. Există un consens general conform căruia criptovalutele nu pot fi complet ilegale. Deliberările sunt în desfășurare. În curând vom avea știri mai precise”.

Condițiile financiare au condus India spre legalizarea Bitcoin Banking

Este posibil ca India să mențină interdicția RBI pentru băncile care se ocupă cu schimbul de criptomonede; până când guvernul consideră această activitate ca având un risc potențial de spălare a banilor.

În cazul în care tranzacționarea de criptomonede va trece de la exchange-urile strict reglementate la platformele peer-to-peer, va fi extrem de dificil pentru guvern să prevină utilizarea banilor digitali în obținerea de foloase din activități ilicite.

Într-un moment în care G20 se îndreaptă spre reglementarea bitcoin și a exchange-urilor de criptomonede, pentru India va fi o provocare să se auto-excludă de pe această piață.

Înregistrează-te pe site și află mai multe despre Tehnologia Blockchain și Criptomonede!

eBook Gratuit – Blockchain și Criptomonede

ebook-crypto-blockchain-criptomonede-mycryptoption

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE și SHARE!

Știri Cripto zilnice! Știri Bitcoin, Ethereum, Altcoin într-un singur loc! Nu uita să ne urmărești pe Facebook!–> MyCryptOption

Mai multe articole