Din ce în ce mai multe instituții intenționează să cumpere bitcoin

crește numărul instituțiilor care intenționează să cumpere bitcoin știri crypto Egyre több intézmény tervezi a bitcoin vásárlást - Lássuk, milyen hatással lehet ez a kriptopiacra

Un sondaj recent al Bitwise a evidențiat faptul că până acum aproape 10% din consilierii de investiții au alocat și criptomonede în portofoliile clienților. În plus, au constatat că numărul persoanelor care au investit în criptomonede a crescut cu 50% într-un an.

Bitwise și ETF Trends – un site de investiții – au desfășurat sondajul în comun. Aceștia au chestionat în jur de 1.000 de consilieri financiari în luna decembrie a anului trecut. 9,4% dintre cei întrebați au investit deja în criptomonede, o valoare care anul trecut era de numai 6,3%.

Dintre cei care nu dețin încă instrumente crypto, 15% au declarat că foarte probabil se vor orienta către această industrie în acest an, iar 2% au afirmat că vor face acest lucru cu siguranță. Ceea ce este și mai interesant, 24% dintre consilieri au susținut că și-au cumpărat deja criptovalute, din bani proprii.

Principalul motiv pentru care acești consilieri și-au întors privirea către instrumentele crypto l-a reprezentat seria de modificări economice datorate coronavirusului. 54% dintre subiecți au subliniat că criptomonedele nu se corelează cu celelalte clase de instrumente, un lucru deosebit de avantajos. 25% au arătat că rezistența la inflație este principalul avantaj, în timp ce numai 9% au fost de această părere anul trecut. Cererea a crescut în mod simțitor și din partea clienților; potrivit consultanților, în 2019 era intersat de criptomonede un procent de 76% dintre clienți, iar acesta a crescut la 81% până acum.

În ciuda faptului că cifrele indică o creștere evidentă, șeful de investiții al Bitwise consideră că prin rata de participare de 10% suntem încă în faza de început a orientării spre criptomonede.

„Adopția și interesul sunt într-o continuă creștere. Numărul consilierilor care încep să se intereseze mai mult de criptovalute se poate chiar dubla în 2021.”

Conducătorul ETF Trends, Tom Lyndon, este de aceeași părere cu privire la acest subliect.

„Consultanții financiari acordă din ce în ce mai mare atenție instrumentelor alternative, iar interesul față de criptmonede se accentuează.”

În cadrul sectorului de investiții, numărul criticilor bitcoin a scăzut considerabil. Procentul celor care spuneau că bitcoin va scădea la zero a fost de 14% în 2019. Anul trecut această rată a scăzut la 8%, iar la începutul anului curent doar 4% credeau asta.

Prin comparație, în decurs de 5 ani, numărul celor care au considerat că un curs de șase cifre (calculat în dolari) este posibil, a crescut de la 4 la 15%.

Alții le-au citit și pe acestea! Tu le-ai citit deja?

Mai multe articole