Un singur Bitcoin este suficient pentru pensie?!

un singur bitcoin știri crypto akár bitcoin ethereum blokklánc krypto hírek mycryptoption

Un singur Bitcoin poate fi suficient pentru asigurarea unei pensii. Mai nou, mulți analiști încurajează tinerii să profite de încetinirea actuală a piețelor și să investească în Bitcoin, ca posibilă opțiune pentru o viitoare pensie. Chiar dacă ideea nu este nouă, situația actuală a finanțelor tradiționale o face și mai atrăgătoare. Unul dintre analiști susține că un singur bitcoin va asigura pe termen lung mai multe venituri decât economiile tradiționale.

În ultimii 40 de ani, planurile privind pensionarea ale țărilor dezvoltate s-au îndepărtat treptat de planurile de beneficii fixe (de exemplu planuri standard de pesionare), îndreptându-se spre cele cu contribuții definite (fondurile de pensii de exemplu). În timp ce avantajul acestei tranziții reprezintă subiectul unor dispute, fără îndoială milioane de oameni aleg să-și plaseze veniturile – dacă nu chiar tot, măcar o parte – în unele forme de economii personale.

Inflația redusă și regresele scurte au contribuit la succesul acestui sistem decenii la rând. Dacă actuala criză financiară globală va avea ca rezultat creșterea rapidă a inflației, pensionarii se pot confrunta cu probleme grave.

Pentru forța de muncă activă, devalorizarea pe termen lung a banilor fiat – euro și dolar de exemplu – poate avea efecte catastrofale. Investiția meticuloasă a atâtor ani de lucru poate să dispară; de vreme ce economiile de pensii nu vor putea fi plătite.

Bitcoin ar putea fi inclus în portofoliul de pensii

Deseori se vorbește de Bitcoin ca de un posibil mijloc de salvare în actuala prăbușire economică. Această idee devine și mai interesantă dacă o analizăm pe termen lung. Toată lumea știe că mai ales tinerii sunt cei care dețin criptomonede; iar dintre angajații sub 35 de ani tot mai mulți decid să adauge portofoliului de pensii instrumente financiare bazate pe blockchain.

O parte a acestei tendințe are legătură cu credința potrivit căreia crypto depășește în mare măsură investițiile tradiționale. În acest caz, investitorii tineri au acum ocazia să-și protejeze pensia de inflație sau de alte declinuri economice.

Cu alte cuvinte: probabil criptovaluta va intra în rândul unor instrumente precum aurul sau obligațiunile de trezorerie, ca și componentă a unui portofoliu gestionat corespunzător.

Le-ai citit deja?

 

Ești interesat de criptomonede? Nu rata cele mai importante informații și fii la curent prin utilizarea opțiunilor de mai jos!

 Pentru începătoriComunitate Altele
 Ghid Bitcoin  Urmărește-ne pe Facebook  Stiri Recente
Ghid Ethereum  Canal Discord (In curand) Videouri
 Dicționar Crypto Urmărește-ne și pe Youtube! Altcoins

Îți place conținutul? Invită-ne la o cafea! 

Articolele, studiile și întregul nostru conținut sunt total gratuite! Menținem site-ul prin programe affiliate și sponsorizări. Dacă dorești să contribui la trăinicia paginii și la livrarea de conținut de calitate, ne poți sprijini cu prețul unei cafele în criptomonede.

BTC: bc1qp2ux3zjszpnlq8nhylek4nqkgk6ku4cm7er4tt

ETH: 0xbeCf9703c70e0A08096C41E4c86A1C75043d8135

Mai multe articole