Continuă ”febra” blockchain și crypto din America Latină

febră blockchain și crypto în America Latină știri crypto bitcoin etherum altcoin mycryptoption

În America Latină nu slăbește interesul față de blockchain și crypto 

În ultimele zile cursul criptomonedelor a scăzut simțitor, dar în ciuda acestui fapt, în America Latină tehnologia blockchain și crypto sunt mai atrăgătoare decât valutele locale. Rapoartele arată că populația din Argentina utilizează Bitcoin ca o alternativă viabilă în locul peso-ului argentinian, care se devalorizează. Datele publicației The Guardian indică o scădere record a cursului peso-ului argentinian față de dolarul american, de 30%.

Nu este de mirare astfel că oamenii au mai multă încredere în Bitcoin decât în valuta locală instabilă. Mai degrabă se bazează pe această criptovalută ca pe aur, argint sau alte asemenea obiecte de valoare, fiindcă este mai ușor de vândut și tranzacționat. Unii analiști sunt de părere că actuala „febră” blockchain și crypto este o mică exagerare. Dar în Argentina își pierd din valoare, pe lângă moneda națională, și obligațiunile de stat și acțiunile băncilor.

Valoarea obligațiunilor a scăzut cu 14%, pe când cea a acțiunilor cu 35%; arată datele perioadei recente.

Pe lângă Argentina, o altă țară care crede în criptomonede este Venezuela. În orașul Zulia, loteria națională oferă câștiguri Bitcoin și Petro (criptomoneda oficială a țării). Președintele țării a declarat săptămâna trecută că această decizie face parte din planul noului sistem de criptomonede al Venezuelei.

În alte regiuni este utilizat Dash; mai ales pentru parcări, un bun exemplu fiind Caracas, unde în luna iulie s-au înregistrat 697 de plăți Dash într-un centru comercial foarte popular. La ora actuală, 20% dintre centrele comerciale au integrat opțiunea de plată Dash, sau o planifică pentru viitorul apropiat. Iar Dash se bucură de o popularitate asemănătoare și în Columbia și Ecuador.

Înregistrează-te pe site și află mai multe despre Tehnologia Blockchain și Criptomonede!

eBook Gratuit – Blockchain și Criptomonede

ebook-crypto-blockchain-criptomonede-mycryptoption

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE și SHARE!

Știri Cripto zilnice! Știri Bitcoin, Ethereum, Altcoin într-un singur loc! Nu uita să ne urmărești pe Facebook!–> MyCryptOption

Mai multe articole