Crește numărul locațiilor unde putem plăti cu Bitcoin

Crește numărul locațiilor unde putem plăti cu Bitcoin știri crypto bitcoin ethereum mycryptoption

Chiar dacă sunt încă departe de acceptarea globală, criptomonedele merg în direcția potrivită; o dovadă în acest sens este faptul că putem plăti cu Bitcoin și criptovalute în cât mai multe locuri. Raportul Coinmap.org susține că numărul afacerilor care acceptă plăți BTC a crescut cu 18% față de datele înregistrate anul trecut.

Europa, pe primul loc

La sfârșit de octombrie 2019, la nivel global există 15.558 de afaceri care acceptă Bitcoin ca mijloc de plată. În urmă cu un an, acest număr a fost de 13.216. Poate pe mulți îi miră, dar Europa ocupă primul loc în rândul teritoriilor unde putem plăti cu Bitcoin.

La nivel de țări, Slovenia și Croația se situează cel mai în față, aici fiind peste 530 de locații unde sunt acceptate plăți cu criptomonede. Printre acestea se numără hoteluri, restaurante și centre comerciale. Cifra s-a dublat față de luna ianuarie a anului curent, atunci existând doar 240 astfel de locații. Dacă privim în urmă, în 2014 aveam doar 4.876 de întreprinderi care primeau criptovalute ca mijloc de plată.

Slovenia reprezintă un adevărat nod în Europa, dacă privim datele în raport cu numărul locuitorilor – în număr de doar două milioane. Capitala slovenă, Ljubljana dispune de cele mai multe afaceri – un număr de 314 de firme – care au decis că se poate plăti cu Bitcoin (sau alte criptomonede) la ele. În comparație, Ljubljana are 275.000 de locuitori, în timp ce Londra 8.2 milioane, însă aici doar 103 întreprinderi s-au poziționat de partea criptovalutelor.

Datele nu sunt foarte surprinzătoare, Bitcoin nefiind încă printre primele criptomonede – din punct de vedere al scalabilității. Ca urmare, nu este cel mai potrivit pentru efectuarea de plăți obișnuite, zilnice. Îndată ce se schimbă această situație, banii fiat pot începe să se îngrijoreze; dacă criptovalutele vor reuși să atingă nivelul de scalabilitate al sistemelor de plată utilizate în prezent, cu siguranță va începe un nou capitol în domeniul financiar.

Tendința ascendentă a acceptării criptovalutelor reflectă o imagine de viitor pozitivă asupra răspândirii soluțiilor de plată descentralizate.

Înregistrează-te pe site și află mai multe despre Tehnologia Blockchain și Criptomonede!

eBook Gratuit – Blockchain și Criptomonede

ebook-crypto-blockchain-criptomonede-mycryptoption

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE și SHARE!

Știri Cripto zilnice! Știri Bitcoin, Ethereum, Altcoin într-un singur loc! Nu uita să ne urmărești pe Facebook!–> MyCryptOption

Mai multe articole