Lehet saját kriptopénzem?

lehet saját kriptopénzem mycryptoption
Forrás: blog.iqoption.com

Lehet saját kriptopénzem?

Elkészíthetem a saját kriptopénzem? Természetesen igen. Mégcsak programozónak sem kell lenned ahhoz, hogy saját kriptopénzt készíts. A kriptovilág nyiltforráskódú mivolta egyszerűvé teszi a feladatot.

Hogyan készítheted el a saját kriptopénzed?

Nagyon sok létező blokklánc platform segíthet elkészíteni a saját kriptovalutádat – mint közösségi koin, vagy poén, vagy akár aktuális megoldás egy világszintű problémára, vagy bármi okból. Egyszerűen elkészítheted saját kriptopénzed az alábbi platformok bármelyikén: Ethereum, EOS, Waves, BitShare, NEM, Komodo, Nxt, TRON, IOTA, NEO, Cardano vagy a Qtum.

Ha nem szeretnél függni ezek közül egyik platformtól sem, vagy nem biztosítják a számodra szükséges működést, létrehozhatod saját blokkláncodat nulláról.

Természetesen, ez utóbbi megoldás már komplikáltabb és nagyobb felkészültséget igényel.

Mibe kerül saját kriptopénz készíteni?

lehet saját kriptopénzem mycryptoption blokklánc
Forrás: financeandmarkets.com

A platformok esetén valójában nem is olyan sokba. A platformot használva csupán ki kell töltened egy webes formulát, ahol megadod a neved, mennyi koint szeretnél, illetve néhány további adatot és már meg is van a saját kriptopénzed.

A legtöbb létező blokklánc forráskódját megtalálod GitHub-on. Miután megvan a kód, változtatásokat eszközölhetsz benne úgy, hogy a saját projekted számára megfeleljen.

Ha nem szeretnél időzni azzal, hogy saját magad hozd létre a kriptopénzedet, mára már számos cég létezik, akik épp erre szakosodtak. Az ilyen vállalatok nagyon sokféle blokklánc technológiás megoldást kínálnak üzletek számára.

Íme a legnépszerűbb ilyen cégek listája:

  • Amazon Web Services (AWS)
  • Blockstream
  • Chainzilla
  • Chainmakers
  • LeewayHertz
  • Microsoft Azure
  • IBM blockchain

Ha komoly projektet szeretnél, akkor azért készülj fel a kihívásokra. Egy sikeres projektet fenntartani egy kicsit keményebb dolog, mint csupán elindítani. A fenntartás további kódolást, csapatmunkát, hálózatokat és befektetéseket igényelhet

Érdekelnek a kriptopénzek? Ne maradj le a legérdekesebb infókról, csatlakozz hozzánk a lenti elérhetőségeken!

 KezdőknekKözösség Egyéb
 Bitcoin Útmutató Likeolj minket Facebookon! Legfrissebb Hírek
Ethereum Útmutató Csatlakozz Discord-on! Videók
 Kripto Szótár Kövess minket Youtuben is! Altcoinok

Tetszik a tartalom? Hívj meg minket egy kávéra! 

Útmutatóink, tanulmányaink és minden tartalmunk teljesen ingyenes! Affiliatekből és támogatásokból tartjuk fent az oldalt. Ha szeretnél te is hozzájárulni, hogy az oldal továbbra is fennmaradjon és minőségi tartalmat közvetítsen, akkor támogass minket egy kávé árával kriptóban.

BTC: bc1qp2ux3zjszpnlq8nhylek4nqkgk6ku4cm7er4tt

ETH: 0xbeCf9703c70e0A08096C41E4c86A1C75043d8135

Még több cikk

Miért fektess ICO-ba?

Az ICO-knak nem csak kockázataik, de potenciális előnyeik is vannak. Íme miért érdemes ICO-kba fektetni.
 » augusztus 26, 2019