Brazíliában megjelennek az új blokklánc-alapú születési bizonyítványok

brazíliában megjelennek az új blokklánc kriptovaluta kriptopénz váltó hírek fórum bitcoin ethereum mycryptoption

Brazíliában, a világ ötödik legnagyobb országában hatalmas lett az izgatottság. Az ország ugyanis feltárta a blockklánc technológia előnyeit egy teljesen új területen. Ez pedig nem más mint a születési igazolványok kiadása blokklánc felhasználásával.

Brazíliában már létezik blokklánc alapú születési bizonyítvány

Brazíliában az Álvaro de Medeiros Mendonça nevű gyermeknek adták ki a legelső blokklánc-alapú születési anyakönyvi kivonatot. Ez az innovatív lépés a decentralizált rendszer létrehozása felé, a blokklánc alapú születési igazolványok bevezetésére az IBM technológiai óriás és a Growth Tech technológiai cég közös erőfeszítése volt.

A legfrissebb hírek szerint Álvaro szüleit a kórház meghívta, hogy részt vegyenek az IBM és a Growth Tech által felvázolt vállalkozási projektben. Waldyr Mendonça Junior, Álvaro édesapja az új módszerét kényelmesnek és időtakarékosnak találta. Az egész folyamat kevesebb mint öt percet vett igénybe.

A Growth tech Notary Ledgers platformja virtuális közjegyzői szolgáltatásokat nyújt, és hajtóerőként működik a regisztrációs folyamat végrehajtásában.

Az IBM Latin-Amerikában működő blockklánc vezetője, Carlos Rischioto, nyilatkozata szerint a születések regisztrációs folyamata a blockklánc platformon három egyszerű folyamatból áll. Úgy véli, hogy a blokklánc-hálózat megszünteti a születés regisztrációja során gyakran felbukkanó bürokratikus akadályokat. Ezáltal az események egész lánca átláthatóbbá és hatékonyabbá válik.

A folyamat lépései a következők:

  1. Az első lépést vagy az születési nyilatkozatot a kórház adja ki a családnak.
  2. A folyamat második szakaszában a gyermek szüleinek létre kell hozniuk egy digitális identitást a főkönyvi platformon.
  3. A harmadik és egyben az utolsó lépés a vonatkozó információk elküldése a közjegyői irodába, ahol véglegesítik a születési bizonyítványt.

Hugo Pierre, a Growth Tech cég vezetõje kijelentette, hogy a vállalkozás célja egy időszerű megoldás biztosítása a hatékony és biztonságos születési anyakönyvi kivonatok létrehozására.

A blokklánc hálózat kiválósága miatt igen népszerűvé vált az orvosi adatok tárolása és kezelése terén is. Április elején egy dél-koreai kórház, a Gil Medical Center, együttműködött a blockklánc-alapú orvosi adatkezelő céggel, a Longenesis és az Insilico Medicine-nel. Ezáltal létrejött egy egészségügyi adatkezelő rendszer. A blokklánc-hálózat segítséget nyújt a kórháznak a betegek személyes adatainak feltöltésében, tárolásában és kezelésében. A betegek teljes hozzáféréssel és ellenőrzéssel rendelkeznek a személyes adataik felett.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk