Ethereum Proof-of-Stake: Érkezik a legelső lépés az átalakuláshoz

știri crypto ethereum proof of stake bitcoin ethereum proof-of-stake crypto hírek crypto hírek mycryptoption

Ethereum Proof-of stake: hamarosan érkezik! Május másodikán jelentette be az Ethereum fejlesztő csapata, hogy idén nyáron érkezik a az Ethereum Proof-of-Stake legelső kódja, a Phase Zero, vagyis a Nulladik Fázis. A Phase Zero jelenti a legelső lépést az Ethereum blokklánc Proof-of-Work konszentusról való áttérését Proof-of-Stake-re.

A megszokott két hetes gyűlésen az Ethereum egyik fejlesztője, Justin Drake elárulta, hogy az Ethereum fejlesztő csapata idén június végére várja a fentebb említett kód befezetését. A Phase Zero pontos bevezetését június 30.-ára datálta Drake.

” Még nagyon sok tennivalónk van. Még ezután fognak következni a kódok egyszerűsítései, mely nagyszerűnek számít, illetve hátra vannak a finomhangolások és a végső hibák megtalálása is.” – nyilatkozta Justin Drake.

A Phase Zero másik ismert neve a Beacon Chain, mely a legelső lépése az Ethereum 2.0-ra váltásnak. Az újítás egy új fajta blokk validációs rendszert fog bevezetni, mely a blokkok validációjának kulcs szerepét áthelyezi a bányászokról a validátorokra. A tervek szerint az első fázis után jön a második, vagyis az sharding. A sharding az Ethereum blokklánc skálázási problémáját hivatott kiküszöbölni az Ethereum Proof-of-Stake konszenzus segítségével.

A shardingnak köszönhetően a tranzakciók feldarabolódnak és kisebb node csoportok fogják validálni, így jelentősen megnő a hálózat kapacitása. A  megjelölt dátum felcsigázta az Ethereum híveit, vegyes véleményeket kiváltva. Talán annak tudható be, hogy az Ethereum fejlesztői hónapokat csúsztak a legutóbbi ígért fejlesztéssel, a Constantinople hard forkkal is. Ezt 2018 novemberére datálták először, de végül idén februárban sikerült kiadni.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk