A MetaMask javítja a felhasználói adatvédelmet legújabb frissítésével

actualizare MetaMask știri crypto a metamask bitcoin ethereum krypto hírek mycryptoption

A Metamask, vagyis a vezető Ether wallet szolgáltató és a böngészős bővítmény bemutatta az újonnan kiadott verzióját, amely fokozott adatvédelmi irányítást kínál mindenkinek.

A Metamask  július 2-án közölte a híreket, miszerint az új frissítés, a MetaMask 8-as verziója számos új funkciót kínál, és a fokozott adatvédelmi irányítás mellett és új fiók-bejelentkezési rendszer is lesz.

Az új „páratlan adatvédelmi kontroll” funkció a  felhasználói adatok védelmére összpontosít, miközben az alkalmazás egy bizonyos webhelyhez csatlakozik. Az új verzió lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszanak egy vagy akár több fiókot is egy adott webhelyhez, vagy pedig egy teljesen új fiókot hozhatnak létre kifejezetten az adott webhelyhez.

„Te döntöd el, hogy az egyes webhelyek mihez férhetnek hozzá”

– mondta a MetaMask.

A cég úgy véli, hogy a piacon található online kriptopénztárcák többsége gyakrabban van kitéve az adatok nyilvánosságra hozatalának egyetlen fiók használatával.

„A legtöbb pénztárca manapság vagy csak egyetlen fiókot kezel, vagy a jelenleg kiválasztott felhasználói fiók lesz csatlakoztatva az összes webhelyhez. Ezáltal széles körben felfedi a felhasználók személyes adatait.”

– nyilatkozta a cég.

Az adatvédelmi frissítés az EIP-2255 engedélyrendszert használja

Az új fiók-bejelentkezési frissítés a MetaMask engedélyrendszerén alapul, amelyet EIP 2255 néven ismerünk. Elsőként 2019 augusztusában mutatták be, és az EIP 2255 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy leválasszák a fiókokat, amikor egy weboldalra jelentkeznek be. Ez lehetővé teszi a felhasználónak, hogy bejelentkezzen különböző webhelyeken, különböző fiókokkal egyidejűleg.

A cég szerint az új és továbbfejlesztett engedélyek további funkciókat tesznek lehetővé, például a dekódolást, a pénztárca információkhoz való hozzáférést, például tokenekhez vagy névjegyekhez, valamint megteremtik az úgynevezett MetaMask Snaps alapját. A 2019 októberében bevezetett MetaMask Snaps a Metamask saját plugin-rendszerét képviseli, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle nagy teljesítményű pénztárca-API-kat igényeljenek a MetaMask-tól.

Az új  bejelentkezési frissítés mellett a MetaMask néhány titkosítási funkciót is bevezetett a fejlesztők számára.  Az alkalmazás biztonságát az új LavaMoat eszközzel fokozta.

Ezeket olvastad már?

Érdekelnek a kriptopénzek? Ne maradj le a legérdekesebb infókról, csatlakozz hozzánk a lenti elérhetőségeken!

 KezdőknekKözösség Egyéb
 Bitcoin Útmutató Likeolj minket Facebookon! Legfrissebb Hírek
Ethereum Útmutató Csatlakozz Discord-on! Videók
 Kripto Szótár Kövess minket Youtuben is! Altcoinok

 

Még több cikk