Mennyire biztonságos a Binance tőzsde?

Mennyire biztonságos a Binance tőzsde

A Binance jelenleg a világ legnagyobb, legnépszerűbb kriptotőzsdéi között van. De vajon mennyire jó választás? A kriptoszférába naponta érkeznek új projektek, platformok, és megtalálni a megfelelőt nem mindig könnyű.

Megtalálni a tőzsdét, ahol kereskedhetsz, vagy esetleg tárolhatod a kriptopénzeidet, kritikus fontosságú döntés. A kriptopiacon szó szerint minden pénzed azon múlhat, hogy hogyan döntesz ebben a kérdésben. A tőzsdék és a tárcaszolgáltatások területén a Binance viszonylag újnak számít. 2017-ben alapították, és kevesebb, mint egy év alatt került be a leglátogatottabbak közé. Mikor az összes többi tőzsde elkezdte alaposan megemelni a jutalékait, a Binance egy merész húzással mindenkinek aláment. Így kevesebb, mint egy év alatt a napi kereskedési volument tekintve a második helyig menetelt. Az azóta eltelt idő alatt bebizonyosodott, hogy nem csak az alacsony fee miatt érdemes választani.

Teljes szolgáltatáscsomag

A tőzsdét Changpeng Zhao, vagy ahogy kriptós körökben ismerik, CZ alapította Kínában, Sanghajban. Az állami kripto-tiltás miatt azonban a cégnek hamar költöznie kellett, Hong Kong lett az új székhely. Kicsivel később Japánba, Tokióba helyezték át a központjukat, de a helyi kormányzat éppen alapos rendszabályozásba kezdett a kriptoiparban. Szóval innen is továbbálltak, Máltára vitték az üzlet irányítását. Mint cég, a Kajmán-szigetekre vannak bejegyezve.

Piaci pozíció

A viszonylag rövid eddigi pályafutása alatt a tőzsde messzire jutott. Mint kereskedőplatform, jelenleg a 25 milliárd dolláros napi forgalom felett jár. Ennek a látogatottságnak és a forgalomnak pedig nagy segítségére volt a kezdeti kedvezményes kereskedési lehetőség.

Jutalékok és díjak

Az indulás után a tőzsde egy ideig egyáltalán nem számított fel jutalékot a kereskedésért. Persze ez az időszak csak pár hónapig tartott, viszont utána is a barátinak mondható 0,1%-os kereskedési díjjal kell kalkulálnunk, mint felhasználók. A tárcaszolgáltatásnak, megtakarítási számláknak nincs díja.

Centralizált vagy decentralizált?

A Binance centralizált tőzsde. Ezt azt jelenti, hogy a hagyományos céges hierarchiákat, struktúrákat itt is megtaláljuk, az ügyféladatok központilag vannak tárolva, a tőzsde saját tárcákkal rendelkezik, és mindezeket maga a cég kezeli. Ez azt jelenti, hogy ha a tőzsdét hackertámadás éri, vagy adatszivárgás történik, a felhasználók a teljes kockázattal szembesülnek.

Támogatott projektek

A kriptoipar eléggé anonimitás-párti. A kriptopiac és a mögöttes technológia a blokklánc tulajdonképpen ezen alapul. A Binance maga viszont centralizált tőzsde. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb forgalmi limitekhez ügyfél-azonosítás szükséges. Ha valaki kicsiben kereskedik, akkor elegendő az email-cím megerősítése. Ilyenkor viszont napi 2 BTC a maximum kiutalási limit. Ha valaki viszont a teljes azonosítási folyamatot végigcsinálja, akkor akár napi 100 bitcoint is ki tud küldeni a platformról.

Adózás és hozzáférés

A Binance globális cég, viszont igyekszik jó viszonyt ápolni a nemzeti kormányokkal. Így a világ több országában, ahol a kriptopénzek illegálisnak számítanak, a tőzsde sem érhető el a hagyományos módokon. Ahol adózni kell a kriptó után, ott pedig a felhasználó kötelessége ezt megtenni, a tőzsde ebben az ügyben nem érintett. A szervezetnek a kezdetekben nehéz dolga volt a szabályok miatt, ezért is költöztek annyit. Máltán viszont úgy tűnik, megtalálták a helyüket.

Tárcaszolgáltatás

Mint tőzsde, a Binance tárcaszolgáltatást is kínál a felhasználóinak. Ráadásul nagy szereplőnek számít a piacon. Mivel a tőzsde hatalmas forgalmat bonyolít, a tárcáit sokan használják, és nagy összegeket tárol.

Biztonság

Ez a kérdés elsődleges fontosságú a felhasználóknak. Fontos tudni, hogy a pénzünk biztonságban van. A tőzsde két lépcsős azonosítást kínál, kiutaláshoz pedig egy plusz email-kód is szükséges. A Binance eddigi reputációja majdnem makulátlan. Eddig mindössze egy alkalommal hajtottak végre ellene sikeres támadást, amely során nagyjából 40 millió dollárnyi kriptopénzt vittek el a hackerek.

A tőzsde csúcsra járatta a kommunikációját az ügyben, folyamatosan tájékoztatva a közösséget. CZ maga írt az esetről egy beszámolót.

„A támadók több technikát is használtak, ideértve az adathalászatot és a malware vírusokat. Türelmesen kivárták a megfelelő alkalmat, és olyan módon hajtották végre a kiutalásokat, amely átcsúszott a biztonsági rendszeren, több, egymástól független fiókot használva ehhez.”

A tőzsde a saját kártérítési alapjából minden felhasználó veszteségét megtérítette, és plusz biztonsági ajánlásokat is megfogalmazott az ügyfelei számára.


Következtetés – Biztonságos-e a Binance?

Az eddigi információkat összegezve azt mondhatjuk, hogy igen, biztonságos a Binance. Jobban mondva jelenleg az egyik legbiztonságosabb kriptotőzsde. Mint azt máskor is mondtuk, hogy 100%-os biztonságot nem lehet nyújtani soha, ráadásul egy centralizált tőzsdéről beszélünk, ami azt feltételezi, ha a tőzsde bebukik, akkor a felhasználók letétei is odavesznek.

Nos a Binance a számos biztonsági óvintézkedése mellett az esetleges veszteségekre is gondolt. A legutóbbi hackertámadást követően a cég megváltoztatta üzletpolitikáját és a tranzakciók díjának 10%-át egy elkülönített biztosítási alapba, a SAFU-ba (Secure Asset Fund for Users) gyűjti, amit „katasztrófa” esetén használ fel az ügyfelek kártérítésére.

Tehát szerintünk a Binance biztonságos abban az értelemben, hogy a jelenlegi kriptoipar területén alkalmazható összes biztonsági óvintézkedést igyekszik alkalmazni.

Még nincs Binance számlád? Nyiss számlát linkünkön, ezzel támogatot a kriptoközösségért tett munkánkat! Köszönjük!


>>Binance Regisztráció<<<


Forrás: itsblockchain.com

Kapcsolódó cikkünk: Binance értékelés, vélemények és összehasonlítás – 5 dolog, amit tudnod kell mielőtt számlát nyitsz


Szerinted biztonságos a Binance? Írd le kommentben a tapasztalataid és a véleményed!


Mások ezeket is olvasták! Olvasd el a legnépszerűbb tőzsdékről szóló értékelést és véleményeket! Oszd meg tapasztalataidat, véleményedet és segítsd a kriptoközösséget!

Ajánlott cikkjeink:

Még több cikk