Mérföldkő: Meghaladta az 50.000 dollárt a Bitcoin

Mérföldkő Meghaladta az 50.000 dollárt a Bitcoin

Az optimista hangulat az árfolyamon is meglátszik, története során először ütötte át az 50.000 dolláros ellenállást a BTC ára, vélhetően a MicroStrategy friss, vásárlásról szóló bejelentésének köszönhetően.

Tulajdonképpen egy hete már folyamatosan jó híreket kap az iparág. A Tesla a tartalékai egy részét tartja bitcoinban, a MicroStrategy pedig újabb 600 millió dollárnyi beszerzést tervez.

Történelmi áttörés

Az adatokból látható, hogy múlt héten 5%-ot emelkedett az árfolyam, mikor a BNY Mellon megabank bejelentette, hogy felveszi a termékei közé a bitcoint, és letétkezelést is ajánl az ügyfeleinek. Ráadásul hasonló pletykák indultak meg a Morgan Stanley háza tájáról is. A hírek hatására az árfolyam ismét megindult az 50.000 dollár irányába, pár napnyi oldalazást követően. De a jó hangulat már korábban, február 8-án megérkezet, a Tesla bejelentése után. Rögtön ezután az Európai Központi Bank kijelentette, hogy ők a jövőben sem fognak kapcsolatba kerülni a bitcoinnal.

Nem pesszimistáknak való vidék

A Deribit elemzői úgy tapasztalták, hogy a BNY Mellon híreinek köszönhetően a befektetők között megváltozott a hozzáállás.

„A BTC éppen 10%-kal húzódott vissza az aktuális csúcsról, de az iparág még láthatóan a Tesla híreinek a hatása alatt volt. A BNY bejelentése után az ázsiai piacok felpezsdültek, és szinte mindenki az emelkedésre fogadott. Egyszerűen alig volt valaki, aki 46k alá becsülte az árat.”

Az eladási fal 49500-50000 között jött létre, ez látszik például a Binance order bookjából is. Ugyanitt pedig 46500-nál egy hatalmas vételi fal formálódott.

Michael van de Poppe, a népszerű elemző mindenesetre úgy véli, rövid távon semmi sem fenyegeti a bitcoin jó pozícióját.

Elkerülhetetlen mérföldkő

A bitcoin olyan lendületet mutat, hogy sokak szerint a növekedés egész hónapban kitart. A Tesla és a Mastercard alaposan felfűtötték a hangulatot, így a piac még inkább meg van győződve arról, hogy a bikák dübörgése megállíthatatlan. Rövid távon egyes elemzők már a 63 ezer dolláros árfolyamot várják, 52 ezerig visszahúzódó konszolidációval.

A Tesla és a Mastercard bejelentése napokkal történt a MicroStrategy céges bitcoin-konferenciája után, amelyen közel 8000 cégvezető jelent meg. A Tesla persze jóval ezelőtt megtette már a bevásárlását, de maga a rendezvény egyértelmű jele a várható iránynak. A cégek kifejezetten tervezik, és készülnek arra, hogy felvegyék a bitcoint az eszközállományukba.

Mások ezeket is olvasták! Olvasd el a legnépszerűbb tőzsdékről szóló értékelést és véleményeket! Oszd meg tapasztalataidat, véleményedet és segítsd a kriptoközösséget!

Ajánlott cikkjeink:

Még több cikk