Mi az a Filecoin? Mire lehet használni a Filecoint és miért emelkedik ennyire?

Ce este Filecoin? La ce poate fi utilizat Filecoin și de ce crește atât de rapid? Mi az a Filecoin Mire lehet használni a Filecoint és miért emelkedik ennyire

Mi az a Filecoin, és miért emelkedik ennyire?

A Filecoin nemrégiben alaposan felülmúlta a BTC emelkedési ütemét is. A Binance tőzsdén négy nap alatt erősödött 80%-ot, és a 200 dollár fölötti rekordárra ért. Az indulása utáni első negyedévben így 682,32% profitot hozott a kereskedőknek. Ezzel pedig nem csak az USA részvénypiacát, de a bitcoint is lenyomta.

De mi is az a Filecoin?

A projekt egy decentralizált adattárolási hálózatot takar. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felesleges tárolókapacitásukat eladják, illetve tárhelyet bérelhessenek. Ehhez a FIL tokeneket lehet használni, ezzel lehet tranzakciókat végezni a hálózaton, és ezzel van fizetve a jutalék is. Meg van határozva, hogy mennyit kell minimálisan tartani, hogy valaki jogosult legyen a tárhelye értékesítésére. Ha a birtokolt mennyiség lecsökken, és nem éri el a limitet, nem lehet használni a rendszert.

A Filecoin több ismert bitcoin-támogató figyelmét is felkeltette, és nagy befektetést kaptak többek között a Civic ügyvezetője, Vinny Lingham és a Coinshares egyik vezetője, Meltem Demirors részéről.

Fil tokenből 2 milliárd darab létezik, ebből pedig 600 millió a fejlesztő Protocol Labs tárcáiban van zárolva, hat évre, emellett a fejlesztők és a befektetők kezében. 2,5%-nyi van félretéve jövőbeni fejlesztésekre.

A készlet többi része a bányászok kezében van, akik díjként kapták meg ezt a tárhely biztosításáért cserébe. Ez a szolgáltatás adja a FIL valódi fundamentumát, és így az értékajánlatát.

Aztán jöttek az intézmények

A Grayscale nemrégiben elindította a saját Filecoin alapját, ők pedig ténylegesen meg is vásárolják a kriptókat követő alapjaik mögött lévő coinokat, tokeneket. Így rajtuk keresztül az intézményi partnereik valódi tulajdonosokká válnak. Két héttel az indulás után már 45550 FIL tokent tartottak, így kimondható, hogy az alap hamar népszerűvé vált a befektetők körében. A kereskedők pedig lecsaptak erre a felhalmozási hullámra, és mikor a BTC stabilizálódása után az altok piaca mozgolódni kezdett, a FIL is vágtába fogott.

Az emelkedés egybeesett egy másik nagyobb hírrel is. A The9 nevű, Shanghaiban működő játékfejlesztő vállalat 2 millió dolláros megállapodást írt alá a Filecoin csapatával.

A kérdés ettől függetlenül továbbra is az, hogy vajon meddig folytatódhat az emelkedés? A technikai indikátorok jelenleg a medvéknek kedveznek.

Az RSI alapján napi grafikonon nézve rendkívül túlvettnek minősül. Ez alapján várható egy korrekció, amely komolyabb csökkenést hozhat. A kevésbé optimista forgatókönyvek akár a 120 dolláros zónába való visszatérést sem tartják kizártnak.

A fundamentumok alapján viszont továbbra is düböröghetnek a bikák, a FIL könnyen talál támaszt magának.

Egy dolgot viszont érdemes még észben tartani, a token csak tavaly október óta kereskedhető, így egyszerűen nincs elég hosszú adatsor, hogy ideális szinteket tudjunk meghatározni a visszahúzódásokhoz, támaszokhoz.

Mások ezeket is olvasták! Olvasd el a legnépszerűbb tőzsdékről szóló értékelést és véleményeket! Oszd meg tapasztalataidat, véleményedet és segítsd a kriptoközösséget!

Ajánlott cikkjeink:

Még több cikk