A Bitcoin kapcsolata a tőzsdével és az arannyal a 2019-es évben

bitcoin știri crypto A-bitcoin-kapcsolata-bitcoin-ethereum-kriptopénz-hírek-mycryptoption

A Bitcoin kapcsolata más fizetőeszközökkel még sosem volt egyértelmű a történelme során. A világ első számú kriptovalutája mostmár kapcsolatba kerülhet a tőzsdével és az arannyal is, mint azt egy diagram mutatja.

A Digital Asset Data jelentése szemlélteti,  hogy az elmúlt három hónapban a bitcoin az arany mellett párhuzamosan mozgott, és ellentétes volt a részvények mozgásokkal.

Ez az elmélet magyarázatot adhat arra, hogy a BTCUSD -1,98% -a miért látott nagymértékű visszaesést szerdán délután, míg a Dow Jones ipari átlag + 1,16% -kal. , az S&P 500 + 1,20%-kal és a Nasdaq Composite + 1,43%-kal magasabbak voltak.

Statisztikai szempontból a korrelációt úgy határozzuk meg, hogy a fizetőeszközök hajlamosak egy adott időszakban azonos irányba mozogni. Az biztos, hogy a korreláció nem statisztikailag szignifikáns, de a Digital Asset azt állítja, hogy a bitcoin mint tökéletes értéktároló lehet az arany mellett.

Bitcoin mint értéktároló

„A megállapítások általában arra utalnak, hogy a Bitcoin inkább értéktárolóként viselkedik, és potenciálisan biztonságos menedékként használják a hagyományos piacok globális bizonytalansága során” – nyilatkozta Ryan Alfred, a Digital Assets Data elnöke.

A Bitcoin rajongói a hagyományos értékpapírok jó alternatívájaként tekintik a kriptopénzt, bár továbbra is széles körben szokatlan tulajdonnak tekintik. A tradicionális vállalatok gyakran kísérleteznek a blokklánc technológiával, amely a legtöbb digitális eszköz alapját képezi.  Egyes vállalatok tehát elfogadják a bitcoint, és ezzel még nagyobb figyelmet és legitimitást kapott ez a kriptopénz.

A Facebook megpróbálta már bevezetni a Librát, a kriptovalutát, amelynek célja a globális fizetések megkönnyítése, és ez is jele annak, hogy a kriptopénzek valóban megbízhatóak. A bitcoin kapcsolata más fizetőeszközökkel tehát még nem bizonyított, de néhány statisztika már ebbe az irányba mutat.

Október 31-én ünnepelték a bitcoin 10. születésnapját, amelyet 2009-ben egy Satoshi Nakamoto néven ismert személy hozta létre. A bitcoin a 21. század egyik legmegosztóbb technológiai fejlődését eredményezte, amiről mindenkinek van valamilyen véleménye. Az biztos, hogy egyre többen teszik le a voksukat a bitcoin mellett.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk