A Brazil Központi Bank elismeri a kriptovalutát vagyontárgyként

Banca Centrală a Braziliei știri crypto a brazil bitcoin ethereum krypto hírek mycryptoption

A Brazil Központi Bank a közelmúltban kategorizálta a kriptovaluták eladását és vételét az IMF (Nemzetközi Valutaalap) szabályai szerint. A brazil bank nemrégiben hozta meg ezt az igen fontos döntést. Ezen túlmenően, az IMF szabványok szerinti új besorolással az átváltott kriptovalutákat nem pénzügyi termékek kategóriájába sorolják, és hanem árukként veszik figyelembe a központi bank számviteli jelentéseiben.

A Brazil Központi Bank által nemrégiben közzétett megjegyzés hivatalosan ismerte el az olyan kriptovalutákat, mint például a Bitcoin, mivel Brazília importálta a Bitcoint. Amint a helyi hírportál, a Portal do Bitcoin állítja, a bank felhasználta az IMF irányelveit a kriptovaluták osztályozásához, és jelenleg kriptovaluta statisztikákat fog hozzáadni az ország exportjának és importjának ellenőrzésekor. Ezenkívül kijelentette, hogy a digitális valutabányászatot jelenleg produktív eljárásnak tekintik.

„Mivel digitális termékek, az aktív kriptopénzek nincsenek vám-nyilvántartásba véve, de ha brazil lakosok szeretnének kriptopénzt vásárolni  és eladni, az devizaszerződések megkötését vonja maga után.” – mondta az ügynökség. „A kriptovaluták bányászatát tehát produktív folyamatnak kell tekinteni.”

Roberto Campos Neto

Ezenkívül a brazil kriptovaluta hírportál megjegyzi, hogy Roberto Campos Neto, a bank elnöke korábban megjegyzést tett a kriptovalutákról. Júliusban Campos garantálta az új technológiák és piacok növekedését, amelyek lehetővé teszik a központi bankok fejlesztését. A kriptovaluták vagyontárgyként való elismerése állítólag arra készteti őket, hogy fizetési eszközként legyenek felhasználva.

Mindazonáltal a központi bank számviteli jelentése megegyezik egy átlagos bank számviteli jelentésével, tehát tőkéből, vagyontárgyakból és kötelezettségekből áll. Ezenkívül a devizamegállapodások végrehajtása magában foglalja a kriptovaluták eladását és vásárlását is egyaránt.

Mivel Brazília a kriptopénz erőforrások importőre, ez hozzájárult ahhoz, hogy a könyvelési jelentésben csökkenjen a kereskedelmi többletet. A központi bank emellett még azt is kijelenti, hogy ezeket a kategóriákat a fizetésimérleg-statisztikákkal foglalkozó bizottság hagyta jóvá. A bizottság az IMF Statisztikai Főosztályának tanácsadó testülete, és amely a külső szektor statisztikai stratégiájára összpontosít.

Az, hogy a Brazil Központi Bank már elismeri a kriptovalutát, mint vagyontárgyat egy hatalmas előrelépés a kriptovilágban, ami további fejlődéseket vonhat maga után.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk