Atomic Wallet Păreri și Prezentare 2024 | Evaluare și comparare | Ghid pentru Începători – Portofel Atomic Wallet

Atomic Wallet păreri, evaluare și comparare | Prezentare portofel de criptomonede Atomic Wallet Atomic Wallet păreri, evaluare și comparare | Prezentare portofel de criptomonede Atomic Wallet Atomic Wallet vélemények, értékelés és összehasonlítás | Az Atomic Wallet kripto pénztárca áttekintése

Atomic Wallet, unul dintre cele mai bune wallet-uri de criptomonede

Dacă ești în căutarea unui portofel (wallet) de criptomonede, cu siguranță te vei întâlni cu Atomic Wallet. Cele mai multe dintre wallet-uri sunt apreciate pozitiv, iar Atomic Wallet nu face excepție. Nici nu este de mirare, acesta fiind la fel de bun pe cât se spune. Să vedem așadar câteva detalii legate de acesta.

Un wallet software cu adevărat bun nu poate fi găsit cu ușurință, însă Atomic Wallet este o alegere excelentă. Cu numeroasele sale funcții, este capabil să câștige recunoașterea majorității fanilor crypto.


1. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Prezentare Atomic Wallet

Wallet-ul a fost lansat în 2017, chiar în anul în care bitcoin a ieșit în prim-plan. Cel care l-a creat este Konstantin Gladych, un nume cunoscut în această industrie, popularul exchange Changelly fiind de asemenea proiectul său.

Putem afirma că Gladych știe precis care sunt cele mai importante aspecte când vine vorba de stocarea criptomonedelor. Încă din primele zile, asistăm la o îmbunătățire și adaptare constantă la sfera crypto în continuă schimbare. Astfel, Atomic Wallet a devenit un portofel de criptomonede capabil să satisfacă toate nevoile utilizatorilor.


2. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Peste 300 de criptovalute acceptate

Azi există mult mai multe criptovalute diferite decât ne-am fi putut imagina că este posibil. La acestea pot fi adăugate token-urile din ecosistemul unor monede individuale – de exemplu, criptomonedele existente sub formă de token ERC20 emise pe Ethereum. Foarte probabil acest număr va crește pe măsură ce apar tot mai multe dapps și industria criptomonedelor devine din ce în ce mai populară.

De vreme ce puțini ar prefera să folosească portofele separate pentru fiecare dintre toate aceste criptomonede, au apărut wallet-urile multicoin. Desigur, lucrurile erau diferite acum câțiva ani și aproape toate monedele funcționau cu propriul portofel. Unele pot fi folosite în felul acesta chiar și astăzi, dar soluțiile cu suport pentru mai multe instrumente sunt mult mai populare.

În cazul Atomic Wallet, cele 300 de criptomonede acceptate înseamnă 300 de monede individuale. Acestora li se adaugă token-urile ERC20 de exemplu. Astfel, acesta este deja un număr surprinzător de mare. Practic, pe lista criptovalutelor acceptate regăsim toate criptomonedele însemnate. Cu excepția cazului în care deții o monedă cu adevărat unică, extrem de rară, ce are nevoie de un portofel separat, Atomic Wallet va fi potrivit pentru tine.


3. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Securitate sporită

Cea mai frecventă întrebare pe care o aduce cu sine stocarea criptomonedelor este cea legată de siguranță. Așadar, este Atomic Wallet un portofel sigur?

În cazul multor wallet-uri putem citi despre scandaluri mari, deci nu întâmplător securitatea este atât de importantă pentru foarte multă lume. Fără să exagerăm, securitatea este cel mai important factor în cazul portofelelor de criptomonede. Wallet-urile online, web și cele ale exchange-urilor sunt cele mai puțin sigure. Acestea sunt urmate de wallet-urile software, iar hardware wallet-urile oferă un grad mai ridicat de securitate. Cele mai sigure pot fi considerate portofelele de hârtie.

Wallet-urile online, mai ales cele furnizate de exchange-uri, reprezintă țintele preferate ale hackerilor și de aceea se află în partea de jos a listei. Portofelele hardware și cele de hârtie sunt sigure, dar utilizarea lor este mai puțin comodă. La mijloc se situează wallet-urile software, printre care și Atomic Wallet. Acesta presupune descărcarea și instalarea unui program pe calculator, astfel îți vei crea wallet-ul. Dacă tot alegi să-ți stochezi criptomonedele alături de o conexiune online, este o soluție mult mai bună decât să le lași în grija unui exchange.

Dacă citești părerile legate de Atomic Wallet vei putea vedea că utilizatorii sunt mulțumiți fiindcă acesta nu este doar sigur, dar și rapid.

Portofelele software prezintă un risc mai mic. Totodată, calculatorul folosit pentru instalare trebuie să fie „curat”, fără virusuri și alte elemente dăunătoare. Opinia generală a comunității crypto este că soluțiile de stocare software sunt bune. Majoritatea utilizatorilor respectă sfaturile și nu își stochează monedele, cheile private pe o platformă online operată de o terță parte – ceea ce este un lucru bun.


4. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Serviciu pentru clienți excelent (24 din 24 de ore)

Uitându-ne la părerile exprimate în legătură cu Atomic Wallet, este un aspect deosebit de pozitiv pentru mulți. Atomic Wallet pune la dispoziția utilizatorilor un ajutor de specialitate permanent. Se pare că echipa Atomic a conștientizat faptul că, pentru a deveni un brand mare pe piață, un serviciu pentru clienți competent și de încredere este esențial alături de o bază de clienți în creștere. În oprice caz, atitudinea lor este exemplară.


5. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Păreri Atomic Wallet

După cum spuneam, majoritatea părerilor legate de Atomic Wallet sunt pozitive. Atomic Wallet merită într-adevăr să fie apreciat de utilizatori deoarece excelează la tot ceea ce are nevoie un portofel de criptomonede. Printre părerile exprimate despre Atomic Wallet, nu am găsit comentarii negative mai serioase.

Dacă dorești să citești personal părerile utilizatorilor, le găsești pe pagina TrustPilot în secțiunea Păreri Atomic Wallet.


6. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Exchange încorporat, sursă deschisă

Imediat după instalare îți dai seama că Atomic Wallet nu este potrivit doar pentru stocare. Cealaltă funcție principală este așa-numitul atomic swap (de unde și numele portofelului), cu ocazia căruia putem schimba între ele monede aflate pe blockchain-uri diferite, fără implicarea unei terțe părți. Pe lângă acesta mai există și un exchange tradițional, pe care-l putem accesa în cadrul wallet-ului.

Momentan atomic swap funcționează doar în cazul câtorva monede, dar cu câțiva ani în urmă întregul concept există numai pe hârtie. Dacă alegem să schimbăm o criptomonedă pe alta, putem folosi exchange-ul încorporat – sau chiar altele, fiindcă pe lângă Changelly, în sistemul Atomic este integrat și ShapeShift. Prin intermdiul lor, schimbul și tranzacționarea din cadrul wallet-ului pot fi efectuate fără probleme.

Atomic Wallet este cu sursă deschisă, un aspect deosebit de pozitiv în această industrie; în felul acesta, oricine se poate convinge de corectitudinea codului. Totodată, codurile ce conțin erori sau cele rău intenționate pot fi detectate imediat. Din acest punct de vedere, proiectul este deosebit de transparent.

Așa cum am menționat, Atomic are doar puține dezavantaje, însă ele nu trebuie omise; fiind vorba de un wallet software, acesta nu este la fel de sigur ca unul hardware sau o soluție de stocare pe hârtie. Dacă ești în căutarea celui mai înalt nivel de securitate, nu-l vei găsi în rândul portofelelor software. Nu este un lucru ușor să menținem calculatoarele curate – iar dacă aparatul pe care rulează portofelul se infectează, riscul unor eventuale pierderi crește.

Una peste alta, dacă-ți folosești monedele frecvent sau nu păstrezi o cantitate mare într-un singur loc, Atomic Wallet poate fi o alegere potrivită. Mai ales că vorbim de un program gratuit, iar portofelele hardware costă bani.

Atomic swap

Această tehnică este evidențiată destul de mult, dar funcționează de fapt cu puține monede. În mod firesc, acest lucru îi poate dezamăgi pe mulți. Dar asta nu-i va deranja foarte mult pe posesorii obișnuiți de criptomonede, iar cu timpul oferta poate va deveni mai bogată.

Costuri

Portofelul poate fi descărcat gratuit, asemenea multor alte wallet-uri software. Raportat la categoria de care aparține, este destul de sigur. Va percepe propriul comision atunci când schimbi, cumperi sau vinzi criptovalute în cadrul wallet-ului.


7. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Atomic Wallet Pro și Contra

Avantaje: 

  • Ușor de utilizat
  • Peste 300+ de criptovalute acceptate
  • Sigur
  • Exchange încorporat
  • Funcție atomic swap 
  • Serviciu pentru clienți 24/7
  • Open source

Dezavantaje: 

  • Nu este la fel de sigur precum un hardware wallet

8. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Atomic Wallet – Crearea unui portofel nou

Nu este deloc complicat – după descărcare, vom instala programul pe calculator nostru! Ne putem crea propriul portofel făcând clic pe butonul New Wallet. Aici trebuie să introducem o parolă puternică și sigură. După aceea, să notăm fraza noastră seed de 12 cuvinte și s-o depozităm într-un loc sigur. În caz că ștergem sau pierdem wallet-ul, îl putem recupera/restaura doar cu ajutorul acesteia! După finalizarea acestor pași, portofelul nostru este pregătit de utilizare.


9. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Întrebări Frecvente Atomic Wallet (FAQ)

Cum putem cumpăra criptomonede prin intermediul Atomic Wallet?

Apăsând butonul Buy crypto de pe pagina principală, în primul rând trebuie să specificăm cantitatea pe care dorim s-o cumpărăm și apoi modalitatea de plată. Dacă alegem să cumpărăm cu bani fiat, ni se vor solicita și detaliile de plată. De altceva nu vom avea nevoie, criptomonedele achiziționate vor ajunge în portofelul tău în aproximativ jumătate de oră.

Cum putem utiliza exchange-ul?

Este chiar mai ușor decât să cumpărăm – vom specifica ce criptomonedă dorim și pe care dorim s-o schimbăm, iar cantitatea dorită va apărea în portofelul nostru imediat.


10. Atomic Wallet Păreri și Prezentare: Concluzie

Atomic Wallet este printre cele mai bune de pe piață. Alături de multitudinea de criptomonede acceptate și serviciul pentru clienți de 24 de ore pe zi, exchange-ul încorporat este de asemenea atractiv. Mai ales că echipa de dezvoltatori pune accent și pe securitate. Funcția atomic swap funcționează deocamdată doar cu puține criptomonede, dar acest dezavantaj nu reprezintă un aspect foarte negativ pentru majoritatea utilizatorilor. Ca și portofel de criptomonede, merită să-l încerci!

Sursa: bitdegree.com

Nu ai încă un cont Binance? Deschide acum un cont prin linkul de mai jos și beneficiezi de o reducere de 10% la toate taxele de cumpărare și tranzacționare, pentru totdeauna!
Vreau Reducerea de 10%

Alătură-te Grupului nostru Facebook!

Construim cea mai mare comunitate de criptomonede românească: Crypto România | Bitcoin și Criptomonede | DeFi și NFT România


Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:

Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!

Mai multe articole