„Earn As You Drive” program – kriptopénz a sofőröknek is

știri crypto earn as you drive kriptopénz szerzés bitcoin ethereum altcoinok mycryptoption

A Continental autóipari beszállító nyilvánosságra hozta legújabb alkalmazását, az Earn As You Drive-ot, vagyis Keress Vezetés Közben-t. Az applikáció blokklánc technológiát használ, hogy jutalmazza a sofőrt az autóból küldött adatokért.

Parkolóhely adatok kriptopénzért

A Forbes címlapján jelent meg augusztus 29.-én a hír, miszerint a Continental partnerséget kötött a Hewlett Packard Enterprise technológiai vállalattal, illetve később a hálózati szolgáltatóval a Crossbar.io-val. Kiderült, hogy a partnerség célja az Earn As You Drive létrehozása volt. A jelentés szerint az alkalmazás lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy kriptovalutát szerezzenek az utcai parkolóhelyekkel kapcsolatos információk megosztásáért, melyeket a kocsiba épített érzékelőkön keresztül gyűjt be a rendszer.

Az adatokat megosztják a gyártóval, aki továíbbtja azokat egy harmadik félnek, egy parkolási szoláltatásokat kínáló cégnek. Nyílvánosságra került az is információ is, hogy az applikáció a Continental blokklánc alapú platformjára, a Data Monetization Plarform-ra alapszik. Az összegyűjtött adatok nem csupán bevételszerzési lehetőséget biztosítanak a járművezetők számára, hanem a projekt célja az is, hogy növeljék a biztonságot valamit a sofőrok megbízhatóságát egyaránt.

Nem a Continental az egedüli

Nem csak a Continental gondolkodik jutalmazási rendszer létrehozásában az utak adatainak megosztásáért. A Jaguar Land Rover is tesztel egy hasonló programot a Iota Foundation jóvoltából. Adatok alapján a vállalat már teszteli a rendszert Írországban, ahol a felhasználók IOTA kriptopénzt kapnak a megosztott adatokért cserébe.

A Jaguar Land Rover programja nem csak a külső adatok figyeli, de a belsőket is. Folyamatosan monitorizálja, hogy mennyi energia mennyiséget fogyaszt a Jaguar I-Pace, illetve biztosítani tudja, hogy az elhasznált energia megújuló forrásból érkezzen.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk