New Balance va colabora cu Cardano

New Balance știri crypto a new balance kriptopénz hírek mycryptoption

Marca New Balance se alătură altor branduri de modă și companii care doresc să profite de puterea blockchain-ului Cardano, în vederea reducerii problemelor legate de numărul contrafacerilor în continuă creștere.

Conform articolului publicat de Cryptobriefing pe 28 septembrie, directorul IOHK, Charles Hoskinson, a anunțat acest lucru la conferința Cardano din Bulgaria. Potrivit lui Hoskinson, parteneriatul va debuta cu un program pilot, iar ulterior se dorește extinderea lui ca soluție globală.  Deocamdată rămâne neclar care linie de produse va beneficia de avantajele tehnologiei; și nu se cunosc detalii dacă token-ul ADA al Cardano va fi implementat în acest sistem.

Lupta împotriva produselor contrafăcute

Noul parteneriat strategic al New Balance intră în rândul exemplelor de mărci care folosesc tehnologia blockchain în scopul probării autenticității produselor. În același timp, se vor putea descoperi articolele contrafăcute; asta va oferi posibilitatea New Balance să-și demonstreze în mod facil autenticitatea stocurilor.

Asemenea altor mărci de încălțăminte, și New Balance se confruntă cu un număr însemnat de produse contrafăcute; acestea afectează în mod evident imaginea companiei. Mai demult, în 2017, New Balance a obținut o despăgubire din partea Curții de Justiție din China; s-a descoperit că firma ce vindea încălțăminte sub numele „New Boom” i-a furat designul.

Se pare că momentan compania dispune de puține informații despre verificarea manuală a autenticității produselor sale. Însă această inițiativă blockchain va putea fi un pas important în vederea eliminării falsificărilor.

Nici Cardano, nici New Balance n-au elaborat încă modul de funcționare a tehnologiei. E posibil însă că vor înzestra produsele cu identificatori criptografici unici; acestea vor putea fi verificate ușor de către consumatori. Dacă acest identificator criptografic este stocat într-un registru distribuit blockchain, locul și data fabricației precum și alte informații utile vor putea fi înregistrate în mod facil, iar contrafacerea va fi imposibilă.

Sisteme asemănătoare au fost implementate deja de către numeroase companii, dintre care multe ce se ocupă de lanțuri de aprovizionare la nivel global. În mai s-a anunțat un proiect pilot similar, organizat de US Food & Drug Administration (FDA) în colaborare cu marile companii farmaceutice. Ei vor folosi tehnologia blockchain în lupta împotriva medicamentelor contrafăcute.

Înregistrează-te pe site și află mai multe despre Tehnologia Blockchain și Criptomonede!

eBook Gratuit – Blockchain și Criptomonede

ebook-crypto-blockchain-criptomonede-mycryptoption

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE și SHARE!

Știri Cripto zilnice! Știri Bitcoin, Ethereum, Altcoin într-un singur loc! Nu uita să ne urmărești pe Facebook!–> MyCryptOption

Mai multe articole