Egyre több helyen lehet fizetni Bitcoinnal

egyre több helyen lehet fizetni bitcoinnal mycryptoption kriptopénz blokklánc bitcoin ethereum kriptovaluta hírek vásárlás

Ugyan a globális elfogadottságtól még távol állnak a kriptopénzek, mégis jó úton haladnak, hiszen egyre több helyen lehet fizetni Bitcoinnal, illetve más kriptopénzekkel. A Coinmap.org beszámolója szerint a tavalyi adatokhoz képest, a BTC fizetéseket elfogadó vállalkozások száma 18%-al növekedett.

2019 október vége felé közeledve, jelenleg globális szinten 15.558 vállalkozás fogad el Bitcoint fizetőeszközként. A tavalyi évben, ugyanilyenkor ez csak 13.216 volt. Sokaknak talán meglepően hangzik, de Európa képviseli a vezető helyet a Bitcoin fizetések elfogadásának terén.

Országos szinten Szlovénia és Horvátország szerepel a legelőkelőbb helyen, ugyanis itt több, mint 530 helyszínen fogadnak el kriptopénzes fizetéseket. Ide tartotnak a hotelek, bevásárlóhelyek és éttermek is. Ez több, mint kétszerese az idén januárban miért adatoknak, ugyanis akkor még csak 240 helyszín fogadott kriptopénzeket.

2014-ben mindössze 4.876 vállalkozás létezett, amelyek hajlandóak voltak a kriptovalutákat elfogadni. Szlovénia képviseli az egyik legnagyobb csomópontot Európában, ha az elfogadottságot tekintjük a lakosság függvényében, ugyanis az ország mindössze 2 millió lakossal rendelkezik.

A szlovén főváros, Ljubljana rendelkezik a legtöbb vállalkozással, melyek kriptókat fogadnak el, szám szerint 314 cég döntött úgy, hogy náluk lehet fizetni Bitcoinnal. Ljubljana 275.000 lakossal rendelkezik, míg London 8.2 millióval, de itt csupán 103 vállalkozás döntött a kriptovaluták javára.

Az adatok annyira nem is meglepőek, hiszen a Bitcoin még mindig nem a legskálázhatóbb kriptopénz. Ennek következtében nem is a legalkalmasabb a hétköznapi fizetésekre. Amint ez megváltozik, a fiát pénzek már is elkezdhetnek aggódni, hiszen ha a kriptovalutáknak sikerül elérni a ma használatos fizetési rendszerek skálázhatósági szintjét, minden bizonnyal egy új fejezet kezdődik a pénzügy területén.

Az kriptovaluták elfogadottságának növekvő tendenciája pozitív jövőképet tükröz a decentralizált fizetési megoldások számára.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk