Rixos Premium găzduiește primul ATM crypto din Dubai

rixos-premium-stiri-crypto-mycryptoptions

Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite a primit recent un ATM bitcoin, oferind localnicilor și turiștilor posibilitatea de a cumpăra criptomonede. Asta  reprezintă  un lucru minunat, având în vedere că Dubai este un oraș al luxului și care se mândrește cu atracții turistice, precum și unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume și are cea mai înaltă clădire din lume. Aparatul a fost plasat în hotelul de 5 stele Rixos Premium situat în „inima” Dubaiului, Jumeirah Beach Residence (JBR); în acest moment, chioșcul Bitcoin este operațional și acceptă numerar în schimbul criptomonedelor.

Rixos Premium

Hotelul este situat în apropierea atracțiilor turistice, cum ar fi Dubai Eye, Dubai Marina Mall și Mall of the Emirates. Acestea par să ofere numeroase oportunități de a integra chioșcuri sau alte parteneriate. ATM-ul va fi limitat la debut, suportând doar achizițiile criptomonedelor. În lunile următoare însă, caracteristicile ATM-ului  vor fi extinse pentru a include vânzarea.

Amhora, compania aflată în spatele bancomatului Bitcoin și a unei aplicații web de tip blockchain explorer, percepe un comision de 5 % din suma de achiziție. Anhad Dhingra, directorul Amhora, a descris taxa ca fiind foarte atractivă, spunând la Khaleej Times:

„Poți cumpăra bitcoin instantaneu. În caz contrar, oamenii trebuie să treacă printr-o serie de proceduri care le ia destul de mult timp. La acest chiosc trebuie doar să introduceți numerar și obțineți bitcoin instantaneu. Este posibil să cumpărați monede bitcoin prin platforme bancare sau prin carduri de debit, dar fiindcă aici acceptăm numerar, această metodă este foarte diferită. Acesta este primul chioșc comercial bitcoin din oraș.”

În timp ce bancomatul Amhora bitcoin este licențiat de Ministerul Dezvoltării Economice din Dubai, unele protocoale de reglementare standard lipsesc. De exemplu, nu trebuie să urmezi vreo procedură KYC atunci când cumperi bitcoin; dar clienții vor trebui să se identifice cu o carte de identitate emisă în Emirate sau cu un pașaport atunci când vor vinde criptomonede. Pentru a ajuta deciziile de cumpărare/vânzare, bancomatul va afișa prețul bitcoin  în timp real.

 Interesul orașului Dubai  pentru criptomonedele aflate în creștere

Dezvoltatorul imobiliar Emaar Properties, aflat în spatele contrucției Burj Khalifa (un zgârie-nori din Dubai) a anunțat o că planifică lansarea unui token pentru utilizatorii și părțile interesate din cadrul ecosistemului său. Emaar Properties a generat anul trecut venituri de 7 miliarde de dolari și explorează, de asemenea, posibilitatea unei ICO în Europa.

 

Înregistrează-te pe site și află mai multe despre Tehnologia Blockchain si Criptomonede!

eBook Gratuit – Blockchain și Criptomonede

ebook-crypto-blockchain-criptomonede-mycryptoption

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE și SHARE!

Știri Cripto zilnice! Fii la curent cu principalele Știri Cripto ale săptămânii și urmărește-ne pe Facebook!–> MyCryptOption

 

 

Még több cikk