Quadriga Exchange probléma

Quadriga-kripto-hírek-mycryptoption-crypto

A Quadriga CX kripto pénzváltó 200 millió dolláros problémával küszködik, egyelőre megoldás nélkül. Ennek oka, hogy a cég vezérigazgatója Gerald Cotten meghalt december elején Chron betegségben, 30 éves korában és az ő birtokában voltak a hozzáférést biztosító jelszavak.

A kezdő vállalkozás jelenleg nem tud hozzáférni az ügyfelek pénzéhez. Január 31.-én jelentették be, hogy Halifaxban 145 millió dollár értékű Bitcoinhoz, Etherhez, Litecoinhoz és egyéb tokenekhez nem tudnak hozzáférni az ügyfelek. További 70 millió dollárnyi készpénzhez nincs hozzáférés a Vancouver-i Quadriga CX fiókjánál. A problémát az jelenti, hogy a Quadriga wallet applikációjához való hozzáférés, amely tárolja a biztonsági kulcsokat, elveszett Gerald halálakor. Gerald Cotten tudatosan odafigyelt a biztonságra mindig, ezért a laptop, email címek és üzenetküldési rendszerek, amiket használt mind titkosítva vannak.

Az üzletember felelősségteljesen kezelte a tőkét, koinokat és a cég pénzügyi részét, ezért, hogy megelőzze a hackertámadásokat a digitális pénzek nagy részét hideg walletbe helyezte át. Az óvintézkedések teljesen érthetőek, hiszen az elmúlt években  több kripto pénzeket kezelő céget, illetve tőzsdét hackeltek meg több-kevesebb sikerrel. Egyelőre nem találják a hozzáféréshez szükséges jelszavakat és biztonsági kulcsokat, szakértők próbálják feltörni Gerald gépeit és telefonját.

A Skót Legfelső Bíróság harminc napos türelmi időt adott a cégnek, nem indítanak semmilyen eljárást ez idő alatt. Emellett megkapták az igényelt hitelezői védelmet is. A cég azon van, hogy megoldja a kialakult likviditási problémát, melynek részeként a legfontosabb cél, hogy visszaszerezzék a hideg walletben lévő értékeket.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptovalutákról!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

This image has an empty alt attribute; its file name is Ebook_Cover_picture-min.png

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk

patenerii Ripple știri crypto ripple-crypto-kripto-hírek-mycryptoption

A Ripple új partnerei

A Ripple tegnap jelentette be, hogy újabb parterek csatlakoznak a globális az UBRI programjához. A…
 » február 8, 2019