Bitcoin a spanyol képviselőknek – 350 kongresszusi tag kapott bitcoint

Bitcoin a spanyol képviselőknek - 350 kongresszusi tag kapott bitcoint hírek mycryptoption

A Spanyol Kongresszus 350 képviselőlének küldtek bitcoint egy oktatási kezdeményezés részeként, mely nagyon hasonló a korábbi „Crypto for Congress” kampányhoz, amikor az Amerikai Kongresszus összes tagja kapott bitcoint.

Bitcoin a spanyol törvényhozók számára

A Kongresszus mind a 350 tagja egy euró értékben kapott bitcoint, ami egy a nemrég indított oktatási kezdeményezés részét képezi, jelentette be a helyi ABC hírportál. A Kongresszus a spanyol törvényhozás alsóházát képviseli.

A kezdeményezést a Tutellus blokklánc oktatási platform és az Observatorio Blockchain indította azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a kriptovaluták „természetfeletti” szerepére, amit a gazdaság és társadalom átformálódásában tölt be.

„Elmagyaráztuk a képviselőknek, hogy a pénzhasználat komoly átalakuláson megy keresztül, ráadásul szeretnénk előtérbe helyezni a kriptovaluták fontos szerepét is napjainkban.”

Az alsóház tíz parlamenti csoportjának minden képviselőjét e-mailban értesítették múlt hét szerdán, amellyel egyidejűleg a spanyol képviselők be is gyűjthették az 1 euró értékű bitcoin-t. A kezdeményezés a Crypto for Congress-t követte, melyet a Chamber of Digital Commerce indított és az USA Kongresszus képvoselői számára küldött bitcoint.

Míg a Crypto for Congress kampánya során küldött bitcoinok adományként vannak elkönyvelve, a spanyol kezdeményezés nem adomány, mondta el Miguel Caballero, a Tutellus alapítója.

„Számos képviselőnek valószínűleg már van tapasztalata a kriptopénzek használatában, de mi szeretnénk azokkal is megismertetni őket, akik még nem ismerik.”

Caballero azt is hozzátette, hogy „Közeleg a digitális euró megjelenése, ezért úgy gondoljuk, hogy képviselőink, mint az állampolgárok képviselői, tisztában kell legyenek a kriptopénzek előnyeivel és az esetleges veszélyeivel is.” 

Ezeket olvastad már?

Érdekelnek a kriptopénzek? Ne maradj le a legérdekesebb infókról, csatlakozz hozzánk a lenti elérhetőségeken!

 KezdőknekKözösség Egyéb
 Bitcoin Útmutató Likeolj minket Facebookon! Legfrissebb Hírek
Ethereum Útmutató Csatlakozz Discord-on! Videók
 Kripto Szótár Kövess minket Youtuben is! Altcoinok

Még több cikk