Jön a második stimulus az USA-ban, emelkedik is a bitcoin

Jön a második stimulus az USA-ban, emelkedik is a bitcoin

Az USA törvényhozói megszavazták a következő gazdaságélénkítő csomagot, amely újabb pénznyomtatást jelent.

A BTC árfolyama újabb és újabb rekordokat állít be USD-vel szemben, mind a spot, mind a határidős piacokon. Ez utóbbi pedig azt jelzi, hogy a kereskedők többsége meg van győződve róla, hogy a BTC továbbra is emelkedő trendben marad.

Újabb stimulus

A Kongresszus ismét megszavazott egy mentőcsomagot, amely nagyjából 900milliárd dollárnyi pénzügyi segélyt jelent a gazdaság számára. Ez a kis- és közepes méretű vállalkozások számára nyújtott pénzügyi támogatást, és a háztartásoknak közvetlenül kifizetett összeget jelenti. A csomagban azok számára is van segítség, akik a koronavírus miatt elvesztették a munkájukat.

A dollár rekord alacsony értékre esett a főbb valutákkal szemben a hír hatására, a kisebb visszaerősödés inkább csak korrekciónak tekinthető. Mivel pedig a bitcoint leginkább dollárral szemben váltják, ez további emelkedést jelenthet az előbbi számára.

Hogy fest a BTC helyzete?

Ha vetünk egy pillantást a BTC grafikonjára, a technikai elemzés eszköztárából néhány indikátor és alakzat lehet a segítségünkre, hogy kitaláljuk, mi várható. Rövidebb távon láthatunk korrekciókat, de alapvetően emelkedő trendben van az árfolyam, és semmi sem utal arra, hogy hosszabb időtávon ezt a trendet bármi megtörné.

Mivel pedig az intézmények egyre nagyobb vásárlói nyomást gyakorolnak az árakra, ez is kifejezetten megerősíti a hosszú távú bullish kilátásokat.

Az intézmények pedig egyre jobban látható módon lépnek be az iparágba. Alig pár hete, hogy a MicroStrategy újabb 650 millió dollárt szerzett, hogy növelje a BTC-készletét. A nagy biztosítótársaság, a MassMutual 100 millió dollárt fektetett be, a Ruffer Mnagement eszközkezelő pedig 745 millió dollárért vásárolt bitcoint.

A Guggenheim alap befektetési igazgatója, Scott Minerd 400 ezer dollárra jósolta a BTC árfolyamát. Christopher Wood a Jefferies’-től pedig nyilvánosan elismerte, hogy a hosszú távú, nyugdíjcélú allokációikból az arany 50%-át 45-re csökkentették, és azt az 5%-ot kriptopénzekbe fektetik.

Ezek is arra utalnak, hogy bár lehetségesek a rövidebb ideig tartó visszahúzódások, de alapvetően a bitcoin egyre vonzóbb a vásárlók számára.

Mások ezeket is olvasták! Te olvastad már?

Érdekelnek a kriptopénzek? Ne maradj le a legérdekesebb infókról, csatlakozz hozzánk a lenti elérhetőségeken!

 KezdőknekKözösség Egyéb
 Bitcoin Útmutató Likeolj minket Facebookon! Legfrissebb Hírek
Ethereum Útmutató Csatlakozz Discord-on! Videók
 Kripto Szótár Kövess minket Youtuben is! Altcoinok

Még több cikk