Utilizarea Pancakeswap pentru Începători 2024 | Ghid Pas cu Pas | Iată cum trebuie utilizat Pancakeswap

Utilizarea Pancakeswap pentru Începători | Ghid Pas cu Pas | Iată cum trebuie utilizat Pancakeswap A Pancakeswap Használata Kezdőknek | Útmutató Lépésről Lépésre | Íme, hogyan kell használni a Pancakeswapot

Utilizarea Pancakeswap este un subiect din ce în ce mai discutat în rândul începătorilor și al profesioniștilor. Nici nu este de mirare, de vreme ce Pancakeswap reprezintă o alternativă ieftină pentru acele servicii care pe Uniswap și Sushiswap sunt destul de scumpe. Pe Uniswap o simplă tranzacție poate costa chiart și 40-50 de dolari (au existat și unele de 300$), în timp ce toate acestea costă doar câțiva cenți pe Pancakeswap. Ai citit bine, Pancakeswap este cu atât mai ieftin și totodată este și mai rapid.

Care este motivul? Îți explicăm într-un alt material: Cum funcționează Pancakeswap? | Pancakswap vs Uniswap vs Sushiswap

Acestui fapt se datorează că pe Pancakeswap sunt lansate din ce în ce mai multe proiecte, are un trafic în creștere și tot mai mulți oameni sunt interesați de utilizarea sa.


Utilizarea Pancakeswap: Metamask – Conectare la Pancakeswap

Ca prim pas, vom avea nevoie de un wallet (portofel) – cum ar fiMetamask, Trust Wallet, etc. – ca să ne putem conecta la Pancakeswap.

pancakeswap használata

Cea mai simplă și accesibilă opțiune este Metamask. Dacă ai deja un cont Metamask, navighează pe pagina web pancakeswap.finance și oferă permisiunea utilizării portofelului tău Metamask în fereastra pop-up. În cazul în care nu ai încă un portofel Metamask, îți punem la dispoziție un ghid care te va ajuta să-ți creezi unul:

Odată ce îl avem, tot ce ne mai trebuie sunt criptomonedele. Dacă nu deții încă criptomonede, citește articolul nostru Cumpărare Criptovalute pentru Începători, din care vei afla ccele mai rapide, ieftine și simple modalități de cumpărare a criptovalutelor. Înregistrează-te acum pe cel mai mare și popular exchange de criptomonede din lume, Binance, prin linkul de mai jos și primești 10% reducere la toate taxele de achiziție și exchange, oricând îl vei folosi de-acum înainte.


Nu ai încă un cont Binance? Deschide acum un cont prin linkul de mai jos și beneficiezi de o reducere de 10% la toate taxele de cumpărare și tranzacționare, pentru totdeauna!
Vreau Reducerea de 10%

Utilizarea Pancakeswap: Cum trebuie folosit Pancakeswap?

La fel ca și în cazul celorlalte burse, în primul rând vei avea nevoie de criptomonede. Prin intermediul banilor fiat poți cumpăra BNB sau ETH, pe bursa Binance de exemplu. Platforma poate utilizată cu acestea. Nu te lăsa păcălit de numele amuzant și de faptul că se intitulează AMM, automated market maker, Pancakeswap este de asemenea o bursă. Order book (carnetul de comenzi) nu funcționează în modul obișnuit – dex-ul asigură pool-uri (bazine) de lichiditate pentru token swap, iar astfel utilizatorii pot efectua schimburi între ei. Din acest motiv, utilizatorii care asigură lichiditatea necesară pot câștiga bani prin asta.

În cazul Pancakeswap este important să-ți setezi portofelul Metamask pe rețeaua Binance Smart Chain înainte de utilizare. După ce-ai terminat cu asta, poți folosi exchange-ul imediat după vizitarea paginii Pancakeswap.finance și conectarea wallet-ului.

Făcând clic pe meniul Trade, găsim două opțiuni: Exchange și Liquidity. Token swap poate fi accesat apăsând pe fila Exchange. De aici nu există diferențe semnificative față de celelalte dex-uri – specifici ce dorești să schimbi și în ce cantitate și apoi autorizezi tranzacția prin Metamask. Dex-ul acceptă doar token-uri BEP20, însă dacă tu ai doar ERC20 nu există nicio problemă: le poți converti înainte, ca să funcționeze pe rețeaua BSC.


Utilizarea Pancakeswap: Pancakeswap – Binance Bridge

Cu ajutorul acestuia poți converti, transforma (wrapped) token-urile tale de pe Ethereum ca acestea să funcționeze și pe Binance Smart Chain. În acest scop poți folosi tot Metamask. Accesează dapp-ul Binance Bridge, conectează-te și pe urmă poți efectua conversia pe pagină.

Aceasta poate fi scumpă datorită Ethereum gas, dar după aceea tranzacțiile vor fi ieftine în sistemul BSC. În plus, multă lume dorește să facă acest lucru și de aceea poți asigura lichiditate și cu token-urile tale wrapped. Totodată, prin intermediul Bridge poți reconverti ulterior token-urile BEP20 în verisunea acceptată pe Ethereum.


Utilizarea Pancakeswap: Cum putem asigura lichiditate pe Pancakeswap?

În cazul Uniswap și Sushiswap primești recompense în schimbul asigurării lichidității, iar acest lucru nu diferă nici la Pancakeswap. Este ușor de realizat și oferă astfel suficientă lichiditate utilizatorilor.

Apăsând pe fila Liquidity, vom putea adăuga token-urile dorite după ce facem clic pe butonul Add liquidity. De asemenea, aici vor trebui adăugate perechi, deci trebuie să dispui de aceeași proporție din ambele token-uri ale acelui pool. Lichiditatea poate fi adăugată la un pool existent sau putem lansa și unul propriu. Cea din urmă metodă este din ce în ce mai răspândită în rândul proiectelor crypto noi, dar dacă îți propui doar să câștigi bani merită să te alături unuia existent.

După ce-am confirmat tranzacția, primim așa-numitele token-uri FLIP care reprezintă participarea noastră în pool. Dacă dorim să ne recuperăm depozitul și randamentul, pur și simplu le schimbăm pe token-ul original.


Utilizarea Pancakeswap: Yield Farming pe Pancakeswap

Farming-ul și asigurarea lichidității sunt două lucruri destul de diferite, nu trebuie să le confundăm! În cazul liquidity, îți introduci token-urile în pool și beneficiezi în schimb de un câștig de pe urma taxelor de tranzacție. Însă în cazul farming, în schimbul token-urilor introduse în pool vei fi recompensat cu un token diferit. Poți accesa opțiunile disponibile/deschise în meniul Farm, prin setarea Live farm. Vei găsi numeroase opțiuni pe perechile BUSD și BNB.

Poți obține token-uri CAKE în toate cazurile, chiar și cu un uimitor APY de 200%.

Apăsând pe butonul Details, platforma îți arată câtă lichiditate poți asigura și ce randament îți revine în schimb.


Utilizarea Pancakeswap: Utilizarea SYRUP pools pe Pancakeswap

Pe lângă liquidity și farming, ne stă la dispoziție o a treia opțiune. În Syrup Pools poți obține noile token-uri emise pe BSC dacă alegi CAKE staking. Iar în cazul noilor token-uri există șansa unei creșteri semnificative, deoarece lichiditatea poate crește și cursul de schimb de asemenea, datorită listării Pancakeswap.

Aceasta o poți găsi în meniul Pools, aici ai posibilitatea să selectezi unde dorești să-ți depui token-urile. Ca de obicei, și în acest caz este recomandabil să analizezi cu atenție în ce dorești să investești banii.


Utilizarea Pancakeswap: Loteria Pancakeswap

În meniul Lottery poți cumpăra cupoane cu ajutorul token-urilor CAKE. Cu cât cumperi mai multe, cu atât mai mari vor fi șansele tale de a câștiga. Dacă ghicești cel puțin două numere, ai și câștigat ceva. „Extragerea” are loc de mai multe ori pe zi, mai precis din șase în șase ore.


Utilizarea Pancakeswap: IFO în loc de ICO, adică initial farm offering

Pancakeswap a introdus o nouă metodă de listare cu acest nume. Astfel, cei care asigură lichiditate pentru pool-ul CAKE-BNB pot obține recomepnse de pe urma noilor token-uri. În acest scop nu trebuie să facă altceva decât să asigure suficientă lichiditate în pool-ul specificat, iar accesând meniul IFO trebuie angajate token-urile LP obținute. Atunci când expiră runda respectivă de emisie, primești o parte din noile token-uri proporțional cu participarea ta.


Utilizarea Pancakeswap: Este Pancakeswap mai bun decât Uniswap?

Întrebarea se formulează pe bună dreptate, toată lumea dorește să știe care este dex-ul mai bun. Pe scurt, răspunsul este că foarte probabil Uniswap, deocamdată. Pancakeswap a atras multă lichiditate, deci este considerată o platformă bună. În schimb, funcționează pe sistemul Binance Smart Chain, unul relativ centralizat. Așadar, cu greu îl putem numi exchange descentralizat.

În mod cert, este mai rapid și ieftin decât Uniswap, iar lichiditatea sa este corespunzătoare. Conversia dintre token-urile ERC20 și BEP20 poate părea incomodă la început, dar ne putem obișnui ușor cu utilizarea Binance Bridge. Totodată, taxele gas pot fi ridicate cu ocazia exchange-ului, în funcție de gradul de încărcare a rețelei Ethereum.

Astfel, cel mai simplu mod este dacă ai deja token-uri BEP20 și utilizezi platforma prin intermediul lor. Deoarece ecosistemul Binance crește și se extinde cu o viteză mare, nu este greu să rămâi în interior, ca să spunem așa.

Cu toate acestea, este de netăgăduit că majoritatea activității defi este concentrată pe Ethereum. Atât echipa sa de dezvoltatori, cât și comunitatea se numără printre cele mai mari, astfel încât numărul dapp-urilor lansate pe sistemul său este de asemenea impresionant.

Pe de altă parte, ascensiunea de la sfârșitul anului 2020 și începutul acestui an arată că accentul se mută din ce în ce mai mult de la Ethereum spre celelalte rețele. Ethereum a devenit de fapt victima propriului succes – chiar defi a fost cel care a ridicat taxele de rețea la un nivel atât de uimitor, iar multă lume a fost nevoită să caute aplicații care rulează pe alte blockchain-uri, pe care să le poate plăti. Iar Binance n-a ezitat să profite de ocazie și să satisfacă cererea utilizatorilor prin ofertă.


Utilizarea Pancakeswap: Utilizarea Pancakeswap este sigură?

Contractul smart care asigură funcționarea platformei a fost auditat de Certik. Însă astfel de contracte poartă întotdeauna posibilitatea unor erori sau vulnerabilități necunoscute. Din această cauză, indiferent cât de mulți o folosesc și oricât de auditată ar fi, pot apărea oricând erori care să ducă la pierderea criptomonedelor.


Alătură-te Grupului nostru Facebook!

Construim cea mai mare comunitate de criptomonede românească: Crypto România | Bitcoin și Criptomonede | DeFi și NFT România


Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:

Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!

Mai multe articole