Raport: Numărul de utilizatori crypto din Africa a crescut cu 2500% în 2021

Raport: Numărul de utilizatori crypto din Africa a crescut cu 2500% în 2021

Cel mai recent raport publicat de exchange-ul KuCoin arată că numărul tranzacțiilor crypto a crescut cu  2670% în unele țări africane și, odată cu acestea, numărul de utilizatori crypto din Africa.

Adoptarea criptomonedelor în Africa progresează, în ciuda factorilor socio-economici și altor dificultăți. Raportul optimist al exchange-ului de criptomonede KuCoin arată că, în 2021, numărul tranzacțiilor crypto a crescut cu 2 670% pe continentul african.

Această tendință uimitoare de creștere și afluxul mare pot fi atribuite nivelurilor scăzute observate în perioadele anterioare. Astfel, numărul tranzacțiilor crypto din Africa reprezintă aproximativ 2,8% din volumul global.

Johnny Lyu, directorul KuCoin, a declarat pentru Cointelegraph că „răspândirea instrumentelor financiare digitale în Africa va continua să crească exponențial”, adăugând că „țările africane au cea mai mare rată de adoptare a criptomonedelor din lume, depășind chiar și cele mai mari regiuni precum SUA, Europa și Asia”.

Nourou, fondatorul Bitcoin Senegal este convins că rata de creștere a adoptării Bitcoin (BTC) „va continua în anii următori”.

„Uitați-vă numai la ritmul în care s-au răspândit mașinile, telefoanele mobile și articolele electronice pe continent. Africa este continentul pe care dezvoltarea și acceptarea rapidă sunt lucruri obișnuite.”

tranzacții crypto pe 90 de zile la nivel global. Africa Subsahariană se situează pe locul doi. Sursa: UsefulTulips

Nu ai încă un cont Binance? Deschide acum un cont prin linkul de mai jos și beneficiezi de o reducere de 10% la toate taxele de cumpărare și tranzacționare, pentru totdeauna!
Vreau Reducerea de 10%

Raportul indică, în mod special, că „peste 88,5% dintre tranzacțiile crypto efectuate de africani reprezintă transferuri transfrontaliere”. Taxele reduse înseamnă că „utilizatorii plătesc mai puțin de 0,01% din tranzacția efectuată în criptovalute”.

Ca urmare a inflației ridicate și a prezenței tot mai multor telefoane smart, care le permit tuturor să devină propria bancă, în Africa există o populație tânără, familiarizată cu lumea digitală și care începe să se obișnuiască cu criptomonedele. Africa este o zonă robustă de testare pentru problemele pe care criptomonedele încearcă să le rezolve.

Lyu a îndemnat la precauție în ceea ce privește rata uluitoare de creștere:

„Amploarea creșterii poate depinde atât de factorii de decizie locali, cât și de poziția oficialilor legată de criptomonede. Cu toate acestea, consider că banii digitali au, inevitabil, un viitor promițător în Africa.”

Potrivit lui Lyu, Africa se află într-o poziție interesantă având în vedere că „inflația crescândă, rata mare a șomajului, accesul slab la serviciile bancare și taxele uriașe pentru plățile internaționale creează un mediu favorabil pentru introducerea criptomonedelor”.

Acesta a adăugăt că:

„Problemele financiare din regiune îi obligă pe oameni să caute noi instrumente și tehnologii care pot compensa o parte din lipsa libertatății economice a acestora.”

Pe termen lung, Africa dispune de numeroase avantaje „care contribuie la utilizarea pe scară largă a instrumentelor digitale de către populația locală”. Vârsta medie este foarte scăzută în Africa – de numai 19 ani – și peste 40% din populație trăiește în orașe.

Ul alt fenomen pozitiv este progresul conștiinței tehnologice a populației locale și faptul că mulți tineri descoperă programarea, alături de tehnologiile de internet.”

sursa: Cointelegraph.com

Alătură-te Grupului nostru Facebook!

Construim cea mai mare comunitate de criptomonede românească: Crypto România | Bitcoin și Criptomonede | DeFi și NFT România


Citește evaluarea și părerile despre cele mai populare burse de criptomonede! Împărtășește-ți experiențele, opiniile și susține comunitatea crypto!

Alții le-au citit și pe acestea! Articole recomandate:

Mai multe articole