Erőteljes jelzést mutat a BTC grafikonja | Valóban nagy zuhanás jöhet?

A kriptopiac még magához sem tért az FTX hírei után, a tőzsde csődje néhány nap alatt a 2020-as szintekre lökte vissza az árfolyamok többségét, többek között a BTC árát is. A vezető kriptopénz grafikonján ráadásul most egy nagyon erős eladási jelzés rajzolódott ki, amelyet utoljára tavaly láthattunk. A három napos időtávon nézve a grafikont, az elemzőknek feltűnt, hogy az úgynevezett mozgóátlag konvergencia (MACD) kirajzolta a hírhedt medvekeresztet.

Kapcsolódó: Bezuhant a kriptopiac, 2 éves mélyponton a Bitcoin árfolyam

„Tavaly március óta ez a formáció négyszer tűnt fel, és mindegyik alkalommal esést hozott. 2021 szeptemberében 18%-kal csökkent az árfolyam, de a másik három alkalommal 50%-nál is nagyobb esést hozott. Egy 50%-os esés a mostani szintekről egészen 10 ezer alá juttatná az árfolyamot, ez pedig egy kétségkívül nagy jelentőségű pszichológiai szint. A grafikonon látszik, hogy az 50 napos mozgóátlag ellenállásként fordította ismét lejtmenetbe az árat, ahogyan ezt idén áprilisban is tette. Akkor 57%-ot esett az árfolyam.”

Erőteljes jelzést mutat a BTC grafikonja | Valóban nagy zuhanás jöhet?

 


 Keress pénzt blokklánc játékkal a telefonodon, befektetés nélkül. Töltsd le most és 10 db GMEE tokent kapsz ajándékba!

Kipróbálom


Fel vagy le?

Hozzá kell tenni viszont, hogy van egy jelentős különbség a mostani medvekereszt, és az előzőek között. Eddig ez a formáció mindig egy felfelé tartó csatornában mozogva tűnt fel, most viszont ez a paraméter egy egyértelműen lefelé irányuló csatorna trendjét követi.

Az elemzők szerint emiatt most nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy milyen folytatásra van nagyobb esély. Mivel a trendcsatorna most fordított irányú, ezért lehet, hogy ez segíthet megtörni a medvés irányt.

„A mostani helyzet más lehet, hiszen ha az ár most felfelé tör ki a csatornából, akkor egyben az 50 napos mozgóátlagot is sikeresen átlépi.”

Emelkedést jósolhat az is, hogy a historikus grafikonon nézve eddig sosem látott méretű eső ék rajzolódik ki, és a kereskedők szerint ez hagyományosan meredek felugrással szokott folytatódni.

A technikai elemzést használók szerint mindenesetre a BTC továbbra is az eladási zónában van, legalábbis a mozgóátlagok inkább erre ösztönzik a kereskedőket. A cikk írásának pillanatában az árfolyam a 16 000 dolláros szinten mozog, és az előző hét napos időtartamban néhány százalékosnál nagyobb mozgást egyik irányba sem produkált a szép lassú ereszkedés során. Az elmúlt 30 nap során az árfolyam 13%-kal csökkent. A BTC viszont még így is magasan vezeti a mezőnyt a kapitalizációs listában, több, mint 322 milliárd dolláros összpiaci értékeléssel.

Profi keresketőrobot: Bitsgap PRO –> Próbáld ki 7 napig ingyen!

Próbáld ki 7 napig ingyen

Forrás: finbold.com

Csatlakozz Hozzánk Facebookon is: Magyar Bitcoin és Altcoin Csoport (7200+ tag) és Crypto Bitcoin Hungary (4000+ Tag)


Mások ezeket is olvasták! 

Olvasd el a legnépszerűbb tőzsdékről szóló értékelést és véleményeket! 

Még több cikk