Svájc: a parlament a kripto szabályozás mellett szavazott

svájc-bitcoin-ethereum-crypto-hírek-mycryptoption

Svájc alsó parlamenti háza éppen csak, de a kriptopénz szabályozás bevezetése mellett szavazott.

Talán még fontosabb, hogy a javaslatok szerint a kriptopénz kereskedési platformokat pénzügyi vállalatoknak kell  tekintenie. Ezért azokat az ország legfelsőbb pénzügyi szabályozója, a Svájci Pénzügyi Piacfelügyeleti Hatóság (Finma) felügyeli.

A szövetségi közgyűlés alsóházának 99 tagja támogatta Giovanni Merlini, a Tessin parlamenti képviselője által előterjesztett indítványt (Ticino néven is ismert). A Merlini által javasolt rendeleteket most a parlament felsőháza, az Államtanács fogja megvizsgálni.

A Netzwoche médián keresztül Merlini azzal érvelt, hogy a kriptopénz felhasználható a bűnözők számára a zsarolás és a pénzmosás rendszerében. Ez az oka annak, hogy nem engedhetik meg, hogy Svájcban szabályzás nélkül maradjon.

A szavazás viszonylag szoros volt, 83 képviselő ellenezte Merlini tervét, és további 10 tartózkodott. A lépés meglepetésnek számít – a hét elején az ország pénzügyminisztere bemutatott egy valamivel mérsékeltebb szabályozást  a kriptókra vonatkozóan.

Svájcot a világ egyik leginkább kripto-barát országának tekintik, és a Zugban lévő „Crypto Valley” valóságos csomópontja a kriptopénznek és blokklánc technológiának. Egy tavaly novemberi kísérleti projekt eredményeként a vonatok utasai fizethetnek a jegyeikért bitcoinnal. Akár 500 amerikai dollár értékig is – a  Handelszeitung tavalyi jelentése alapján.

Jó hír volt Svájc más részein található kripto-rajongók számára, hogy az ország legnagyobb online webáruháza, a Digitec Galaxy, hogy elfogad a kripto fizetést Bitcoinban és több altcoinban is. Elfogadottak lesznek a következő altcoinok : Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Ethereum, XRP, Binance Coin , Litecoin, Tron, OmiseGo és NEO.

Zsúfolt év vár Európára a szabályozás szempontjából, ugyanis több ország tervezi az újratárgyalást. Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Oroszországban és minden más országban a politikusok megvizsgálják, hogy a pénzügyi szerveik hogyan bonyolítják a kriptopénz és a fintech tevékenységeket.

Regisztrálj oldalunkon és tudj meg többet a blokklánc technológiáról, illetve a kriptopénzekről!

INGYEN EBOOK – Blokklánc és Kripto Világ egyszerűen

Ha tetszett a cikk, ne felejts el LIKE-olni és megosztani!

Kriptopénz hírek mindennap! Bitcoin, Ethereum, Altcoin hírek egy helyen! Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon! –> MyCryptOption

Még több cikk