Bitcoin Vásárlás Névtelenül | Így Lehet Névtelenül Bitcoint Vásárolni

Cumpărare Bitcoin Anonimă | Așa poți cumpăra Bitcoin în mod anonim Bitcoin Vásárlás Névtelenül anonim bitcoin vásárlás hogyan vásároljunk bitcoint anonim módon mycryptoption

A centralizált tőzsdék többsége megköveteli a felhasználóktól, hogy megfelelően azonosítsák magukat, mielőtt használatba vehetik a fiókjukat. Amelyik platform lehetővé teszi, hogy bankkártya segítségével kriptopénzt lehessen vásárolni rajta, annak meg kell felelnie a pénzmosás-ellenes szabályoknak, ezért kérik az azonosítást.

De mi a helyzet akkor a felhasználók magánszférájával? Mi történik az adatokkal, amelyek egy szerveren vannak? Várják, hogy egy hacker megszerezze őket? Ez a gondolat kevesek számára vonzó, így ha valaki személyazonosság-igazolás nélkül, KYC-mentesen venne Bitcoint, akkor ez az ismertető neki szól!


Bitcoin Vásárlás Névtelenül: A magánszféra és az anonomitás ugyanaz?

Közel sem egyenlő a kettő. A Bitcoin egy nyílt forráskódú, nyilvános adatbázis, amely bárki számára hozzáférhető. Minden egyes tranzakciót le lehet ellenőrizni, csak internetkapcsolat kell hozzá. A Bitcoin adatbázisát, a blokkláncot, elosztott főkönyvként is szokás nevezni.

Ebben van rögzítve minden tranzakció, a küldő, a fogadó, és persze a mozgatott mennyiség is. Tehát bárki meg tudja nézni, hogy egy Bitcoin-címen mennyi coin van. A címekhez viszont nem kell hozzárendelni semmiféle valódi adatot, például nevet vagy lakcímet.

A Bitcoin így nem anonim, hanem pszeudonim. A pszeudonimitással arra is lehet utalni, hogy a rendszer használható a valódi személyazonosság megadása nélkül is. Ez a megoldás teszi lehetővé, hogy követni lehessen a Bitcoin készletét és azok mozgását anélkül, hogy ehhez meg kellene sérteni a felhasználók magánszféráját.

Kapcsolódó:

A magánszféra része az is, hogy eldöntsük, kinek mit mondunk el magunkról, és hogyan lépünk kapcsolatba a világgal. Lehetővé teszi a szabad gondolkodást, és ellehetetleníti a diszkriminációt. A Bitcoin létrehozásakor ezek az eszmék bizonyosan közrejátszottak a folyamatban, ezért használható privát módon is. Ez persze nem is olyan egyszerű, mint ahogyan az ember elképzelné.


Bitcoin Vásárlás Névtelenül: A Bitcoin anonim?

A Bitcoin annyiban anonim, hogy a tárcacímek nincsenek központilag hozzárendelve adott személyazonossághoz. A bankkártyák például névre szólnak, így a kártyás fizetés nem anonim. A készpénz viszont névtelen, hiszen az adott bankjegyeket lehetetlen visszanyomozni a korábbi használóikhoz. A Bitcoin, mint pénz, valahol a kártyák és a készpénz között helyezkedik el.

A blokkláncon fellelhetők a tranzakciók adatai, a címzett, a küldő, és az összeg is. Minden Bitcoin egy előző tranzakcióból származik, így a coinok útja visszakövethető a címek láncolatán keresztül, 100%-ban. Alapesetben a címek viszont nem rendelhetők hozzá személyekhez, ezért nevezzük a bitcoint pszeudonimnek.

Vannak esetek viszont, amikor az emberek nyilvánosan megosztják a Bitcoin-címüket. Ezután a tranzakciók, a tárcák felgöngyölítésével ki lehet deríteni, hogy ki melyik címeket használja, mennyi Bitcoinja van, honnan van, és hogyan költi el. Ahhoz, hogy valaki ténylegesen anonim módon tudja használni a Bitcoinját, jelentős erőfeszítéseket kell tenni, nehogy hozzá lehessen kapcsolni a tárcacímeit a személyazonosságához.

Kapcsolódó:

Bitcoin Vásárlás Névtelenül: Hogyan lehet anonim módon bitcoinhoz jutni?

Ahogyan már említettük, a tárcacímekhez nem kötelező személyazonosságot rendelni, hacsak nem szándékosan akarja ezt valaki megtenni. Viszont aki el szeretne kezdeni Bitcoinnal foglalkozni, hamar rájöhet, hogy nem is olyan egyszerű anonim módon Bitcoint vásárolni.

Ha arra gondolunk, hogy eleve miért is lett létrehozva a bitcoin, akkor látható a logika, hogy miért akarná bárki megőrizni a magánszféráját és az anonimitását. A magánszférához mindenkinek joga van. Szerencsére arra is van lehetőség, hogy névtelenül vásároljunk bitcoint.

Igaz, ezek a megoldások egy kicsit bonyolultabbak, mintha csak egy nagy centralizált tőzsdén vásárolnánk a bankkártyánkkal. Az erőfeszítés jutalma viszont a képesség, hogy megőrizzük a privát szféránk.

A legegyszerűbb módok, hogy anonim módon jussunk bitcoinhoz, az ATM-es vásárlás, a peer-to-peer platformok, és a decentralizált tőzsdék.

  • Hogyan vásároljunk bitcoint egy peer-to-peer (P2P) platformon?

Mióta a tőzsdék megkövetelik a személyazonosítást a vásárlás előtt, a magánszféra megőrzésének egyik legjobb módja a P2P platformok használata. Vegyük végig, lépésről lépésre, hogyan érdemes ezeket az oldalakat használni!

  • Használjunk VPN-t.

Ennek a költsége megéri, ha valaki extrabiztonságot szeretne. A VPN szervereken van átfuttatva a hálózati kapcsolat, nem pedig közvetlenül az internethez kapcsolódik így a gép. A VPN így elrejti a használója IP-címét, amely kifejezetten hasznos, ha az ember bizonyos internetes szolgáltatásokat használ. Ilyenkor a használt tűzfalak és szerverek miatt a számítógépünk is extra védelmet kap a vírusok ellen.

  • Regisztráljunk egy új email-címet.

Miután gondoskodtunk az internetkapcsolat biztonságáról, továbbléphetünk a következő lépcsőfokra. A P2P platformok használatához szükség van egy email-címre. Az általában használt cím nem jó, hiszen azt nyilván máshol is ismerik, így ilyen szempontból kompromittáltnak számít.


Próbáld ki a Binance-t most és 10% kedvezményt kapsz minden vásárlás és kereskedés díjából örökre!

Kérem a 10% Kedvezményt


Hogy a Bitcoin tényleg anonim legyen, szükség van egy teljesen új címre, amelyet már VPN-t használva regisztráltunk.
A legtöbb esetben az email-szolgáltató telefonos megerősítést kér, hogy ki tudja szűrni a botokat. Értelemszerűen az ember a telefonszámát sem akarja hozzákapcsolni a címéhez, így egy új, regisztrálatlan számra lesz szükség, ez a gyakorlatban egy új feltöltőkártyát jelent.
A leginkább magánszféra-fókuszú szolgáltatók a ProtonMail és a Tutanota, de vannak mások is.

Bitcoin vásárlás anonim módon protonmail Bitcoin Vásárlás Névtelenül
proton.me
  • Regisztráció a kiválasztott platformon.

Megvan a VPN, és a teljesen új email-cím, hozzáláthatunk a platformok használatához. A népszerűbbek a Hodl hold, amely egy online szolgáltatás, vagy a Bisq, amelynél le kell tölteni egy programot a gépre. Jelenleg mindkettőt használni lehet VPN-nel és eldobható sim-kártyával, de persze a felhasználói feltételek időről-időre változhatnak, így ezeket érdemes átnézni előtte.

 vásárlás peer to peer mycryptopion
hodlhodl.com
bitcoin vásárlás anonim módon bisq mycryptoption
bisq.network

Több, egykor nagyon népszerű p2p platform, például a Paxful, LocalBitcoins, vagy a CoinCorner vezette be a személyazonosítást, így azokat már nem lehet anonim módon használni.

A platformok használata során ajánlatokat tehetünk, vagy éppen választhatunk a mások által kiposztolt ajánlatok, lehetőségek között. A tranzakciók típusát is ki tudjuk választani, amellyel eldönthetjük, hogy hogyan akarunk fizetni, és milyen áron akarunk vásárolni.

A P2P platformok nem kezelnek semmiféle letétet, helyett több aláírást igénylő zálogkezelő, úgynevezett multisig tárcákat használnak, hogy csökkentsék a lopások, visszaélések számát. A vásárló kiválasztja a neki tetsző ajánlatot, beküldi a zálogtárcába a pénzt (a fiat átutalás közvetlenül az eladóhoz megy), ezután az ajánlattévő feloldja a zárolást a megvásárolt bitcoinról. A platformok nem kerülnek kapcsolatba a fiat pénzekkel, így a felhasználóknak nem kell megfelelniük a KYC-szabályoknak.

  • Használjunk bitcoin-mixert.

Kapcsolódó:

Ha valaki aggódik, hogy honnan is származik a bitcoin, amit megvásárol, vagy egyszerűen csak nagyobb fokú privát szférát szeretne, akkor érdemes egy mixer-szolgáltatást használni. Ennek során a bitcoinok össze vannak keverve egy nagy közös gyűjtőtárcában, majd mindenki másikat kap vissza, nem azt, amelyet beküldött.

Így megoldható, hogy valamilyen szinten meg legyen kavarva a coinok eredete. A mixerek azonban centralizált szolgáltatások, így csak megbízható, stabilan működő mixert érdemes használni. Ellenkező esetben felmerülhet a kockázat, hogy a beküldött bitcoinok nem érkeznek vissza.

Emellett arról is érdemes meggyőződni, hogy a kiválasztott mixer nem naplózza, nem tárolja el a tranzakciós adatokat, nem vezet nyilvántartást a felhasználók tevékenységéről.

  • Bitcoin vásárlás ATM-en keresztül

bitcoin atm mycryptoption
beincrypto.com

Az egyik legkényelmesebb és legkönnyebb módja az anonim vásárlásnak a bitcoin ATM-ek használata. Vélhetően ez a legjobb módja, ha valaki kriptóhoz akar jutni, de átugraná a személyazonosítási részt. Legtöbbször lehet készpénzzel fizetni, és nem kellenek hozzá dokumentumok.

Kapcsolódó:

Sok esetben még tárca sem kell, mert a készülék egy új papírtárcát generál a vásárolt mennyiséghez. Az így kapott privát kulcsokat később importálni lehet egy tárcába, és máris hozzáférhetővé válnak a coinok.

Hátrány viszont, hogy sok esetben limitálva van, hogy mennyit lehet így vásárolni, vagy mennyi készpénzért. Emellett kifejezetten nagy jutalékkal szoktak dolgozni, nem ritka az olyan ATM, amelynél 10%-ot kell fizetni. Ha a díj nincs külön feltüntetve, vagy gyanúsan alacsony, akkor is ki kell fizetni, csak éppen az átváltási díjat igazítja hozzá a készülék.

  • Bitcoin vásárlás decentralizált tőzsdén, dexen keresztül

A személyazonosság felfedése nélkül is lehet bitcoint vásárolni a decentralizált tőzsdéken. A dexek olyan applikációk, amelyek blokkláncokon működnek, és kizárólag egy kriptotárcára van szükség a használatukhoz. A centralizált tőzsdék, mint a Binance, Kraken, vagy Crypto.com, ezzel szemben megkövetelik a személyazonosság igazolását, a KYC szabályoknak való megfelelést.

Kapcsolódó: 

A dexek viszont nem támogatják a fiat pénzeket, így a használni kívánt tárcában már eleve lennie kell valamennyi kriptopénznek. Ha nincs, akkor első körben érdemes egy ATM-et felkeresni, vagy valamelyik P2P platformon körbenézni.


Bitcoin Vásárlás Névtelenül: A névtelen vásárlás nem olcsó

A pénzügyek területén az anonimitás szinte mindenhol korlátozottan érhető el. Nincs ez másként a kriptopénzek esetén sem, de itt vannak olyan megoldások, amelyek segítségével el lehet kerülni, hogy adott személyhez legyen kötve egy-egy tárca. A legjobb megoldások között vannak a P2P platformok és az ATM-ek. Az ár itt viszont prémium árat jelent.

A kereskedés, váltás nem automatizáltan működik, hanem valódi emberek között, egyedileg, így az árszabás is mindig egyedi. A legkedveltebb fizetési megoldás a készpénz, amelyet szintén nem lehet lekövetni.


Anonim Bitcoin Vásárlás: Gyakori kérdések

  • Lehet bitcoin vásárolni anonim módon is?

Igen, lehet, ha olyan p2p platformot használ valaki, amelyik nem követeli meg a személyazonosság igazolását. Ráadásul több módszer is elérhető, készpénz, banki átutalás, de még akár másik fajta kriptopénz is szerepel a lehetséges fizetési módok között.

  • Van értelme anonim módon bitcoint vásárolni?

Ha valakinek fontos a magánszféra, akkor annak van értelme anonim módon Bitcoint vásárolni. A személyazonosság igazolását sokszor a bűncselekmények megakadályozásával magyarázzák az online platformokon, az azonosítás viszont a magánszférához való jogot csorbítja.

  • Lehet bitcoint eladni anonim módon?

Igen, a P2P platformokon ugyanúgy lehet eladni is, mint venni, KYC nélkül.

forrás: beincrypto.com

Csatlakozz Hozzánk Facebookon is: Magyar Bitcoin és Altcoin Csoport (6000+ tag) és Crypto Bitcoin Hungary (2000+ Tag)


Mások ezeket is olvasták! 

Olvasd el a legnépszerűbb tőzsdékről szóló értékelést és véleményeket! 


 

Még több cikk